Danimarka, Ukrayna'ya 19 Adet CAESAR Tipi Obüs Gönderecek

Danimarka, Ukrayna’ya 19 adet CAESAR tipi obüs gönderecegini açikladi.

Danimarka, Ukrayna'ya 19 Adet CAESAR Tipi Obüs Gönderecek
Batili ülkelerin Ukrayna’ya silah destegi devam ederken, Danimarka, Ukrayna’ya 19 adet CAESAR tipi obüs gönderecegini açikladi.

Danimarka Savunma Bakani Jakob Ellemann-Jensen yaptigi açiklamada, Ukraynalilarla özellikle CAESAR tipi obüsler konusunda sürekli temas halinde olduklarini belirterek, Danimarka parlamentosunda söz konusu obüslerin Ukrayna’nin özgürlük mücadelesine destek amaciyla gönderilmesi konusunda alinan genis destek için çok mutlu oldugunu ifade etti.

Ellemann-Jensen ayrica, "Danimarka’nin güvenligini koruyabilmemiz ve NATO’daki yükümlülüklerimizi yapabilmemiz için Ukrayna’ya yardim etmekle Danimarka savunmasini güçlendirmeye devam etmek arasinda bir denge bulmaliyiz" dedi.

Danimarka, NATO’ya olan taahhütlerinin bir parçasi olarak, 2032 yilina kadar 1. Tugay olarak bilinen bir agir piyade tugayi kurmakla görevlendirildi. Ancak proje, çesitli nedenlerle gecikti. Savunma Bakanligi, CAESAR obüslerinin Ukrayna’ya bagislanmasinin 1. Tugay’in kurulmasini daha da geciktirecegini belirtti.

Kaynak: İHA