6'Nci Kattan Düstü, Iyilesince Müslüman Oldu

6’nci kattan düstükten sonra agir yaralanan ve "Hastanede doktorlar yasamamin imkansiz oldugunu söyledi. Ben de hastaneden çikinca Müslüman olacagim diye Allah’a söz verdim" diyen Gürcistanli Irma Shakiashvili, kelimeisehadet getirerek Müslüman oldu.

6'Nci Kattan Düstü, Iyilesince Müslüman Oldu
Müslüman olmak istedigini belirterek Kayseri Il Müftülügüne basvuran Gürcistan vatandasi Irma Shakiashvili için Il Müftülügünde ihtida merasimi düzenlendi.

Il Müftülügü personeli Ishak Alas’in Kur’an-i Kerim tilaveti ile baslayan merasimde, Il Müftü Yardimcisi Dr. Dursun Sari, Shakiashvili’ye Islam dininin temel esaslari ile ilgili bilgiler vererek, "Islam dinini tercih eden hanimefendiyi tebrik ediyorum. Arastirarak ve ögrenerek Müslüman olmaya karar vermis. Rabb’im iman ve teslimiyetini kabul etsin" dedi.

Daha sonra sahitler huzurunda kelimeisehadet getirerek Müslüman olan Irma Shakiashvili, "Lale” ismini aldi.

Müslüman olma hikayesini anlatan Irma Shakiashvili, "6. kattan düserek büyük bir kaza atlattim. Hastanede doktorlar yasamamin imkansiz oldugunu söyledi.

Ben de hastaneden çikinca Müslüman olacagim diye Allah’a söz verdim. Kismet bu güne imis. Elhamdülillah Müslüman oldum" dedi.

Il Müftü Yardimcisi Sari, yaptigi duanin ardindan Irma Shakiashvili’yi tebrik ederek ihtida belgesi verdi ve Diyanet Isleri Baskanligi Yayinlari’ndan çesitli kitaplar hediye etti.

Ihtida merasimine; Il Müftü yardimcilari Yasar Bolat ve Dr. Dursun Sari, Haci Aliye Tarman Kur’an Kursu Yöneticisi Fatma Çapraz, Kur’an Kursu Ögreticisi Esra Erdogan, Irma Shakiashvili ve arkadaslari katildi.

Kaynak: İHA