Stoltenberg Açiklamasi 'Demokrasinin Zulmü Ve Baskiyi Yendigini Kanitlamamiz Gerekiyor'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) yaptigi konusmada, "Demokrasinin zulmü ve baskiyi yendigini kanitlamamiz gerekiyor" dedi.

Stoltenberg Açiklamasi 'Demokrasinin Zulmü Ve Baskiyi Yendigini Kanitlamamiz Gerekiyor'
Isviçre’nin Davos kasabasinda geçtigimiz pazartesi baslayan Dünya Ekonomik Forumu (WEF) devam ediyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg WEF’teki konusmasinda bu hafta içerisinde Batili ülkelerle Ukrayna’ya daha fazla silah destegi yapmak için görüsme gerçeklestireceklerini söyledi.

Ukrayna Savunma Temas Grubu’nun yarin ve cuma günü Almanya’daki Ramstein Hava Üssü’nde toplanacagini belirten Stoltenberg, "Buradaki ana mesaj su olacak: daha fazla destek, daha agir ve daha modern silahlar. Bu, degerlerimiz için bir mücadele. Bu bir demokrasi mücadelesi. Demokrasinin zulmü ve baskiyi yendigini kanitlamamiz gerekiyor" dedi.

Ukrayna’ya uzun vadede daha fazla teçhizat tedarik etmenin Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’i müzakere masasina oturmak için yardimci olacaginin da altini çizen Stoltenberg, "Rusya’yi hafife almanin çok tehlikeli oldugu" uyarisinda bulunarak barisa giden yolun bir an önce bulunmasi gerektigini ifade etti.

Kaynak: İHA