Mersin'deki Otobüs Kazasi Açiklamasi 2'Si Sehit 3 Ölü, 2 Kayip 33 Yarali

İçel’de askeri personel refakatinde Fas uyruklu mültecileri tasiyan otobüsün tira arkadan çarpmasi sonucu meydana gelen kazada 2 jandarma personelinin sehit oldugu, bir mültecinin de hayatini kaybettigi bildirildi. 2 personelin ise kayip oldugu kazada 33 kisinin de yaralandigi kaydedildi.

Mersin'deki Otobüs Kazasi Açiklamasi 2'Si Sehit 3 Ölü, 2 Kayip  33 Yarali
Kaza, Tarsus-Pozanti Otoyolu Damlama bölgesinde meydana geldi. Alinan bilgiye göre, askeri personel ve mülteci tasiyan Ugur Kaplan idaresindeki 21 BA 884 plakali otobüs, ayni yönde seyreden Ramazan Sayil yönetimindeki 31 AEK 926 çekici plakali tira arkadan çarpti. Kazada 2 askeri personel sehit oldu, bir mültecide hayatini kaybetti. 2 personelin kayip oldugu kazada 33 kisinin de yaralandigi ögrenildi. Otobüsün yanarak kül oldugu kaza ile ilgili Tarsus Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan sorusturma baslatildi.Kazadan yara almadan kurtulan iki araç sürücüsünün ise gözaltina alindigi bildirildi.



Savcilik:" Kazaya karisan soförler gözaltina alinmistir"

Tarsus Cumhuriyet Bassavciligindan yapilan açiklamada:" Gaziantep Il Jandarma Komutanliginda görevli 2 Astsubay, 9 Uzman Erbas refakatinde 27 Fas uyruklu göçmeni Kirklareli GGM ye götürmek üzere çikarilan devriye 17.01.2023 günü saat 01.30 siralarinda Tem Otoyolu Tasobasi mevki Adana-Ankara istikametinde seyir halindeyken sevkte görevli otobüsün, demir tasiyan Tira arkadan çarpmasi sonucu otobüsün yanmasi ile ölümlü ve yaralanmali trafik kazasi meydana gelmistir. Olayin Tarsus Cumhuriyet Bassavciligimiza intikali üzerine derhal adli sorusturma baslatilarak nöbetçi cumhuriyet savcisinca olay yerine geçilmistir. Cumhuriyet Savcisi ve olay yeri inceleme ekiplerince yapilan olay yeri incelemesi neticesi

Kazada 2 Astsubay ve 7 uzman erbas çesitli yerlerinden yaralandigi ve 2 personele ulasilamadigi görülmüstür. Kaza sonrasi otobüste meydana gelen yanginda yanarak 3 kisinin hayatini kaybettigi tespit edilmistir. Hayatini kaybeden 2 kisinin araçta görevli Jandarma personeli oldugu diger vefat eden sahsin göçmen oldugu degerlendirilmistir. Olay yerinde yürütülen çalismalarin tamamlanmasina müteakiben , vefat edenlerin ölü muayenesi yapilarak kimlik tespitleri için klasik otopsi için Adana Adli Tip kurumuna sevkleri saglanmistir. Kazaya karisan tir ve otobüs soförü gözaltina alinmislardir. Kusur durumunun tespiti üzerine mahkemeye sevk islemi tamamlanacaktir. Sorusturma titizlikle devam etmektedir" denildi.
Kaynak: İHA