Devletten Destek Alan Kadin Girisimci Ev Kadinlarina Istihdam Sagliyor

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yasayan kadin girisimci Sazime Hanci, devlet destegi ile hem kendi isini kurdu hem de ev kadinlarina istihdam sagliyor.

Devletten Destek Alan Kadin Girisimci Ev Kadinlarina Istihdam Sagliyor
Daha önce bir sanat atölyesinin isletmecisi olan Hanci, KOSGEB’den destek alarak is yerini büyüterek 4 farkli alanda üretimler yapip hizmet sunuyor. 6 kadini is yerinde istihdam eden Hanci, ayrica ev kadinlarinin evlerinde yapabilecekleri ürünleri onlara göndererek kadinlarin evlerinde para kazanmalarini sagliyor. Organizasyon firmasinda kullandiklari malzemeleri kendileri üreterek bu alanda bölgede ilk ve tek üretim firmasina sahip olan Hanci, çift kafa lazer kesim makinesiyle de üretim yaparak birçok sektöre hizmet sunuyor.

Mesleki egitim protokolü ile ayni zamanda okul görevi gördüklerini ifa eden kadin girisimci Sazime Hanci, kursiyerlere maaslari ile birlikte sigortalarini da yatirarak kalfalik ve ustalik belgesi verdiklerini söyledi.

Hanci, 4 farkli sektör üzerinde yaptiklari çalismalarda su anda bölgede ilk ve tek olduklarini ifade ederek, “Daha önceden Tatvan’da kurmus oldugum bir sanat atölyesinin isletmecisiydim. Daha da gelistirerek bugün sektörümüzü farkli alanlarda destek alarak daha büyük bir firmaya dönüstürdük. Bu firma dogrultusunda birçok kadinimiza ulasabiliyoruz ve burada üretimler yapiyoruz. 4 farkli sektör üzerinde yapmis oldugumuz bu çalismalarda su anda bölgede ilk ve tekiz. Arastirmalarimiz dogrultusunda Türkiye’de de tek oldugumuzu biliyorum. Organizasyon firmamiz bölgede ilk ve tek olmak üzere üretim firmasi olarak geçmektedir. Burada hem kaliteli uygun bütçeye ve her kesime sunabiliyoruz” diye konustu.

“Firmamizda hem üretimler yapiyoruz hem de meslek edinmek isteyenlere kurs vermeye devam ediyoruz” diyen Hanci, konusmasina söyle devam etti:

“Devletten destek aldigimiz çift kafa lazer kesim makinesiyle üretimler yaparak birçok sektöre de burada hizmet sunabiliyoruz. Firmamizda hem üretimler yapiyoruz hem de meslek edinmek isteyenlere kurs vermeye devam ediyoruz. Çerçeve tasarim atölyemiz de bunlardan birisidir. Bu hizmetlerimiz dogrultusunda birçok kadinimiza ve erkegimize ulasabiliyoruz. Mesleki egitimle beraber yapmis oldugumuz protokol çerçevesinde biz burada bir okul görevi de görüyoruz. Belirli sebeplerden dolayi okuyamamis kadinlarimiz ve erkeklerimiz olabilir. Buradaki hizmet sektöründe onlara hem diploma saglayabiliyoruz hem de kalfalik ve ustalik belgesi verebiliyoruz. Ayni zamanda sigortalari yatiyor ve maas ödüyoruz.”

Ihtiyaç sahibi ev kadinlarina ulasarak evlerinde istihdam ettiklerini ifade eden Hanci, “Firmamiz bünyesinde aktif çalisan sayimiz su anda alti. Ayni zamanda part time çalisanlarimizda var. Biz bununla da sinirli kalmadik. Evlerinden çikamayan kadinlarimiz oluyor. Biz bunlara da ulastik, çünkü ihtiyaç sahibi kadinlarimiz evlerinde üretim yapabilirler. Lazer kesim makinesinden çikarmis oldugumuz ürünlerin temizlenmesi, paketlenmesi, dizayn edilmesi ve üretilen çiçeklerin tasariminda kadinlarimizdan destek aliyoruz. Kadinlarimiz evlerinde bu sekilde hem bize yardimci oluyorlar hem de kazanç saglamis oluyorlar” diye konustu.

Kaynak: İHA