Sultangazi'de Üniversite Sinavi Provasi Yapildi

Sultangazi Belediyesi Egitime Destek Akademisi (SEDA) ile üniversite sinavina hazirlanan ögrenciler için AYT sinav provasi gerçeklestirdi. Gerçek simülasyonunda gerçeklestirilen sinav 10.15’te basladi.

Sultangazi'de Üniversite Sinavi Provasi Yapildi
Lise veya üniversiteye hazirlanan gençlere ücretsiz egitim destegi sunan Sultangazi Belediyesi Egitime Destek Akademisi (SEDA), bu yil da ücretsiz egitimler vererek ögrencileri lise ve üniversite sinavlarina hazirliyor.

Bugünde Sultangazi Necip Fazil Kisakürek Imam Hatip Orta Okulu’nda gerçeklestirilen Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sinavi saat 10.15’te basladi.

Gerçekten farki olmayan sinavda ögrenciler, giris belgeleri ile siradan salonlara alindi.

“Sinav provasi bizim için çok yararli oluyor”

Sinava hazirlanan ögrenci Talha Kusçu, “Yani sinav provasi bizim için çok yararli oluyor. 12’nci siniftaki arkadaslarimiz için yararli oluyor. Daha önce sinava girmediler. Sinav sabahindaki heyecan bize yansitiliyor. Belediye Baskanimiza çok tesekkür ederim. Bize böyle bir imkan sunduklari için. Ben isletme istiyorum. Sabah derslerimiz oluyor, derslere giriyoruz. Toplam 5-6 saat çalisiyorum” dedi.

“Günde ortalama 6 -7 saat çalisiyoruz”

Yogun bir tempo içerisinde sinava hazirlandiklarini söyleyen Ögrenci Umut Tozal, “Burada her sey gerçekçi oluyor. Içeride kalemlerimiz veriliyor, sinava giris belgelerimiz ile geldik. Sinava girmeyenler için faydali oluyor, tecrübe edinmis oluyorlar. Çok tesekkür ediyoruz böyle bir imkân sagladiklari için. Günde ortalama 6 -7 saat çalisiyoruz. Sabah derslere girdikten sonra ögleden sonra bireysel olarak çalisiyoruz. Hafta içi de denemeler oluyor. Denemelerle, bireysel çalismalarla, etütlerle birlikte ilerletiyoruz çalismalarimizi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA