Sivas'in Müslüm Babasi, Müslüm Babanin Yoklugunu Hissettirmiyor

Sivas’ta yasayan 65 yasindaki Abdulkadir Bayrak, sanatçi Müslüm Gürses’e olan benzerligiyle dikkat çekiyor.

Sivas'in Müslüm Babasi, Müslüm Babanin Yoklugunu Hissettirmiyor
Sivasli Abdülkadir Bayrak, 3 Mart 2013’te hayata gözlerini yuman arabesk müzigin unutulmaz isimlerinden Müslüm Gürses’e (Müslüm baba)olan benzerligiyle saskinlik yasatiyor. Bayrak sokaga çiktiginda, vatandaslarin yogun ilgisiyle karsilasiyor. 7’den 70’e herkes cep telefonlarina sarilip Bayrak ile hatira fotografi çekiyor. Zaman zaman Fasil Heyeti Asiklar ve Halk Oyunlari Derneginde arkadaslariyla bir araya gelen Bayrak, Müslüm Gürses’in parçalarini söylemeyi de ihmal etmiyor. Bayrak, Müslüm Gürses’in vefatindan önce kendisiyle bir araya geldiklerini belirterek, ünlü sanatçinin da birbirlerine olan benzerliklerine sasirdigini söyledi.



“Sokakta görenler ‘Baba’ diyerek yanina kosuyor”

Abdül Kadir Bayrak, unutamadigi anlardan bir tanesinin kendisini sokakta gören bir çocugun baba diyerek kendisine sarildigini söyleyerek, “Degerli ve sevdigimiz bir sanatçimiz. Bu yüzden ona benzemek gayet güzel bir duygu. Beni görenler devamli resim çektirmek istiyorlar. Ben de kimseyi kirmiyorum ve isteyen herkesle resim çektiriyorum. Unutamadigim bir anlardan birisi, bir çocuk annesi ile beraber yürüyordu. Beni görünce çocuk baba diye bagirarak kosarak yanima geldi. Ben de ne oldugunu anlayamadigim için sasirdim. Sonra Müslüm Baba dedi.

O an çok duygulanmistim” ifadelerini kullandi.

“Müslüm Gürses ile bizzat tanistik”

Bayrak Müslüm Gürses ile bizzat tanistigini söyleyerek, “Sivas’ta bir gazinoda sahne almisti. Orada kendisini dinlemeye gittigimde tanismistik. Müslüm Gürses ile karsilastigimizda o da bu kadar benzerlik olur mu diye hayret etti. Kendisiyle sohbet etmistik. Ben 40-45 senedir devamli Müslüm Gürses dinlerim. Ilk Sevda Yüklü Kervanlar türküsünü söyledigi zaman bende Istanbul’daydim. Kendisini çok sever ve sayarim. Degerli bir insandi Allah rahmet eylesin. Tarzimda herhangi bir degisiklik yok tamamen Allah yapisi olan bir benzerlik. Gençligimden beri böyleyim. Arkadaslarla bir araya geldigimiz zaman sarkilarini söylüyoruz” dedi.

“Tarzini degistirmek istese müsaade etmeyiz”

Arkadaslarindan Metin Tanis, Bayrak’in tarzini degistirmeye çalistigi taktirde kendisine müsaade etmeyeceklerini söyleyerek, “Sadece tip olarak benzemiyor huy olarak. Iyi niyetliligi, samimiyetiyle sanki Müslüm babanin burada bir subesi gibi. Herkes tarafindan sevilen bir arkadasimiz. Tarzini o degistirmek istese biz müsaade etmeyiz. Biz onu böyle seviyoruz. Biz onun ismini unuttuk herkes ona Müslüm Baba diyor” diye konustu.

“Abdulkadir abi bizim milli degerimiz”

Öte yandan baska bir arkadasi, Müslüm Gürses’e benzeyen Abdulkadir Bayrak için milli degerleri oldugu söyleyerek, “Küçüklügümden beri tanirim. Kendisi Müslüm Gürses’e benzerliginden ziyade kisiligiyle de gerçekten Müslüm Gürses’e benziyor. Karakteri ve agir basliligi ile abi gibi abi. Müslüm Gürses’e Baba diye hitap ediyorlardi ya bu da bizim hem abimiz hem de babamiz sayilir. Görenler muhakkak benzetiyor. Birde Elâzig’da taksici bir abimiz var Müslüm Gürses’e benzeyen. Bizim Müslüm Gürses’imizde Abdulkadir abimiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA