Hintli Yolcu, Nepal'deki Uçagin Düsme Anini Anbean Kayit Altina Almis

Nepal’de düsen yolcu uçaginda bulunan Hintli bir yolcunun, uçak düsmeden önce sosyal medya hesabindan açtigi canli yayin ile uçagin düstügü ani anbean kayit altina aldigi iddia edildi.



Nepal’de 68 kisinin hayatini kaybettigi uçak kazasinin, Hintli bir yolcu tarafindan kayit altina alindigi iddia edildi. Hint basininda yer alan haberlerde adinin Sonu Jaiswal oldugu belirtilen yolcunun, uçak düsmeden kisa süre önce sosyal medya üzerinden açtigi canli yayin ile uçagin düstügü ani kayit altina aldigi belirtildi. Haberlerde ayrica, Jaiswal’in ailesinin ölümünü dogruladigi ifade edildi.

Görüntüde, yolcularin kazadan saniyeler önce gayet sakin bir sekilde yolculuklarini devam ettikleri görülürken, uçagin sola dogru yatmasindan kisa bir süre sonra yolcularin çiglik attiklari duyuldu. Saniyeler sonra ise uçagin büyük bir gürültüyle yere çakildigi ve alevler içinde kaldigi görüldü.



Ne olmustu?

Nepal’in baskenti Katmandu’dan yerel saatle 10.33 siralarinda 4’ü mürettebat toplam 72 kisi ile havalanan Yeti Havayollari’na ait çift motorlu ATR 72 tipi yolcu uçagi Pokhara Havaalani’na inis yaptigi sirada düsmüs, kazada 68 kisi hayatini kaybetmisti. Uçakta, 5 Hindistan, 4 Rusya, 2 Güney Kore ve 53 Nepal vatandasinin yani sira Irlanda, Avustralya, Arjantin ve Fransa’dan 1’er yolcunun bulundugu aktarilmisti.
Kaynak: İHA