Basaksehir'de 'Kumpanyada Curcuna'Nin Galasi Yapildi

Basaksehir Belediyesi, usta tiyatrocu Cengiz Küçükayvaz’in yazip yönettigi “Kumpanyada Curcuna” isimli oyunu Basaksehirlilerle bulusturdu. Kahkahalarin hiç eksilmedigi galaya Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu da katildi.

Basaksehir'de 'Kumpanyada Curcuna'Nin Galasi Yapildi
Kültür sanat sezonu etkinlikleriyle göz dolduran Basaksehir Belediyesi, eski bir Istanbul hikayesinin anlatildigi “Kumpanyada Curcuna” isimli oyununu tiyatroseverlerle bulusturdu. Basaksehir Tiyatro Akademisi’nden çikan, usta tiyatrocu Cengiz Küçükayvaz’in yazip yönettigi ve oynadigi oyun, Basaksehirlilerin begenisini topladi. Emin Saraç Kültür Merkezi’ndeki galaya Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu da katildi.

Baskan Kartoglu, “Ben inaniyorum ki bu heyecan ve mutluluk tüm Türkiye’yi saracak. Sadece bir tane oyunumuz yok. Birçok oyunumuz var. Yenileri de hazirlaniyor. Basaksehir’in güzellikleri her yeri saracak” dedi.

Kumpanyada geçen bir macera

Oyun, Temasa-ül Curcuna isimli bir kumpanyada geçiyor. Kumpanyanin sahibi Nigar Hanim, konagi yandigi için geceyi kumpanyada geçirmek zorunda kalir. Bu arada kizi Gülnihal, Pasa’nin oglu çitkirildim Kivanç Efendiye âsik olur. Pasa ve oglu Kivanç, Gülnihal’i istemek için Nigar Hanim’in konagina gelmek isterler. Ama Nigar Hanim konakta degil, kumpanyada kalmaktadir. O aksam kumpanyada her zamanki gibi gösteri vardir. Ayni anda hem kiz istenecek, hem de Pasa’ya belli etmeden gösteri devam edecektir. Bütün bunlar yetmezmis gibi, Nigar’in belalisi ve alacaklisi Tuzsuz Deli Bekir de devreye girince olaylar isin içinden çikilmaz bir hal alir. Bütün bu karisikligi çözmek Ibis’e kalir.
Kaynak: İHA