Vali Dagli Açiklamasi 'Gençlerin Yerli Ve Milli Teknoloji Üretimine Destek Olacagiz'

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, gençlerin yerli ve milli teknoloji üretip, gelistirmesine imkan saglamaya devam edeceklerini söyledi.

Vali Dagli Açiklamasi 'Gençlerin Yerli Ve Milli Teknoloji Üretimine Destek Olacagiz'
Dünyanin en büyük Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in Samsun’da biraktigi kalici izleriyle ilgili çalismalarin son durumunun degerlendirildigi Kalici Izler Üst Komisyon Toplantisi Vali Zülkif Dagli’nin baskanliginda, Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, TEKNOFEST Genel Sekreteri Ömer Kökçam, ilçe kaymakamlari, ilçe belediye baskanlari ve ilgili kamu kurum müdürlerinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Gençler için önemli bir firsat ve büyük bir birikim olan TEKNOFEST KARADENIZ kapsaminda Samsun’da insa edilen Samsun Kesif Kampüsü, Canik Özdemir Bayraktar Kesif Kampüsü ve Bilim Samsun’da 3 yil ücretsiz teknoloji egitimleri almaya hak kazanan ögrencilerin belirlendigi Deneyap Teknoloji Atölyeleri Ögrenci Seçme 1. Asama E-Sinav sonuçlarinin yaklasik bir hafta önce açiklandigini ifade eden Vali Zülkif Dagli, gelecegin teminati yavrularin yerli ve milli teknoloji üretme ve gelistirme hayallerini gerçege dönüstürmelerine imkan saglamak için gayret göstermeye devam edeceklerini vurguladi.
Kaynak: İHA