OEDAS'in Dronlarini Pilot Sertifikali Çalisanlar Uçuracak

OEDAS’in enerji nakil hatlarindaki arizalari hizli tespit etmek ve zorlu saha kosullarindaki önleyici bakim hizmetlerini yerine getirmek için aldigi dronlari kullanmak üzere 20 OEDAS çalisani lisansli pilot sertifikasi aldi.

OEDAS'in Dronlarini Pilot Sertifikali Çalisanlar Uçuracak
Sivil Havacilik Genel Müdürlügü’nün lisansli egitim kurumlari olan Eskisehir Osmangazi Üniversitesi, Kütahya Dumlupinar Üniversitesi ve Usak Üniversitesi bünyesindeki Sürekli Egitim Merkezlerinde verilen kurslari basariyla tamamlayan çalisanlar, aldiklari egitim sayesinde dronlari etkin sekilde kullanabilecek.

Faaliyet gösterdigi illerde güvenli ve sürdürülebilir elektrik arzi saglama hedefiyle insan kaynagina ve teknolojiye yatirim yapan Osmangazi Elektrik Dagitim AS (OEDAS), ariza tespiti ve önleyici bakim hizmetlerinde dron kullanimina yönelik olarak çalisanlarinin “IHA-1 Ticari Sinif Pilot Sertifikasi” almasini sagladi. Sivil Havacilik ve Genel Müdürlügü’nün lisansli egitim kurumlarindan Eskisehir Osmangazi Üniversitesi, Kütahya Dumlupinar Üniversitesi ve Usak Üniversitesi bünyesindeki Sürekli Egitim Merkezi’nde aldiklari egitimin ardindan sinavlarini da basariyla geçen 20 OEDAS çalisani sertifikalarini aldi.

Çalisanlar egitimle “IHA-1 Ticari Sinif Pilot Sertifikasi”nin yani sira “Havadan Görüntüleme Teknikleri Sertifikasi”, “Insansiz Hava Araci Bakim Onarim Pilot Sertifikasi”, “Insansiz Hava Araci Ticari Pilot Sertifikasi” ve “Radyo ve Haberlesme Egitim Sertifikasi” almaya da hak kazandi.

Muzaffer Yalçin “50 bin kilometrekarelik alana kaliteli hizmet götürmeye odaklaniyoruz”

Elektrik dagitim hizmetlerini bes ilde, yaklasik 50 bin kilometrekarelik bir alanda sürdürdüklerini söyleyen OEDAS Direktörü Muzaffer Yalçin, “Sehir merkezlerimizden engebeli arazilere kadar faaliyet bölgemizdeki 50 bin kilometrekarede her bir noktaya kaliteli hizmet götürmeye odaklaniyor, bunun için yatirimlarimiza araliksiz devam ediyoruz. Geçtigimiz aylarda her ilimiz için bir adet olmak üzere envanterimize toplam bes dron katmistik. Bu dronlar ile birlikte nakil hatlarindaki arizalari daha hizli tespit ederken elde ettigimiz yüksek kalitede görüntüleri önleyici bakim hizmetlerimizde de kullaniyoruz. Ticari pilot sertifikasi alan arkadaslarimizi sertifika sinavlarinda göstermis olduklari basaridan dolayi kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA