Filipinler'deki Sel Ve Toprak Kaymasinda Hayatini Kaybedenlerin Sayisi 17'Ye Yükseldi

Filipinler’de iki haftadir etkili olan siddetli yagislarin neden oldugu sel ve toprak kaymalarinda hayatini kaybedenlerin sayisi 17’ye yükseldi. Kayip 2 kisiyi arama çalismalarinin sürdügü açiklanirken, 7 kisinin yaralandigi bildirildi.

Filipinler'deki Sel Ve Toprak Kaymasinda Hayatini Kaybedenlerin Sayisi 17'Ye Yükseldi
Filipinler’de 2 Ocak itibariyla etkili olan siddetli yagislarin tetikledigi sel ve toprak kaymalarinin bilançosu agirlasti. Ulusal Afet Riskini Azaltma ve Yönetim Konseyi’nden (NDRRMC) bugün yapilan açiklamada, 6 kisinin daha hayatini kaybettigi belirtildi. Son gelisme ile birlikte 2 Ocak’tan bu yana yasamini yitirenlerin sayisi 17’ye yükselirken, yarali sayisi ise 7 olarak açiklandi. Kayip 2 kisiyi arama çalismalarinin sürdügünü belirten yetkililer; Cagayan, Luzon, Calabarzon, Mimaropa, Bicol, Visayas, Zamboanga, Mindanao, Davao, Soccsksargen ve Bangsamoro Özerk Bölgesi’nde toplam 523 bin 991 kisiden olusan 121 bin 950 ailenin siddetli yagislardan etkilendigini açikladi.



70 binden fazla kisi tahliye edildi

Toplam 70 bin 617 kisiden olusan 13 bin 238 ailenin 123 siginma merkezine tahliye edildigi ifade edilirken, 825 kisiden olusan 218 ailenin ise baska güvenli bölgelere gönderildigi belirtildi. 373’ü kismen, 157’si tamamen olmak üzere 530 yapinin hasar gördügünün vurgulandigi açiklamada, 31 toprak kaymasi meydana geldigi kaydedildi. Öte yandan, ülkenin farkli kesimlerinde 307 bölgenin halen sular altinda oldugu ifade edildi.

Filipinler’in Misayas ve Mindanao bölgeleri basta olmak üzere ülkenin farkli kesimleri geçtigimiz ay da siddetli yagislardan etkilenmis, sel ve toprak kaymalarinda 52 kisi hayatini kaybederken, 16 kisi yaralanmisti.
Kaynak: İHA