Bu Akademi Gençlerin Gözdesi Oldu

Müzikten resime, tiyatrodan ebruya, robotik kodlamadan fen atölyesine kadar birçok bransta egitim veren Kartepe Genç Akademi, ögrencilerin ikinci evi oldu.

Bu Akademi Gençlerin Gözdesi Oldu
Kartepe Belediyesi tarafindan insa edilen Kartepe Genç Akademi, kuruldugundan bu yana ögrenciler tarafindan yogun ilgi görüyor. 4 bin metrekare kapali alan üzerine insa edilen Genç Akademi’de, temel ders egitimlerinin yani sira birçok bransta egitimler veriliyor. Gençlere yön veren Genç Akademi’de gitar, keman, baglama, ney, resim kurslari, tezhip atölyesi, ahsap atölyesi, drama, halk oyunlari, filografi, akil oyunlari, 3D yazici, masal atölyesi, ebru atölyesi, robotik kodlama, FETEMM atölyesi, Ingilizce dil kursu, çocuk oyun evi de yer aliyor. Ögrencilerin gelisimine büyük katki sunan merkezde, ayni zamanda sosyal alanlar, planetaryum (Gökev), kütüphane ve E-spor sinifi gibi imkanlar da bulunuyor.

Kartepe Genç Akademi bünyesinde bulunan müzik atölyelerinde gitarda 327, kemanda 105, piyanoda 61, sanat atölyelerinde 48, resimde 403, drama da 236, ebruda 102, 3D de 250, robotik kodlamada 371, fen atölyesinde 225 ögrenci özel egitmenler esliginde egitim aliyor. 3 bin 570 üyesi olan Kartepe Genç Akademi, egitim ve sanat atölyeleri ile gençler tarafindan tercih ediliyor. Kartepe Genç Akademi bünyesinde bulunan okul öncesi çocuklara hizmet veren çocuk oyun evi de toplam 2 bin 170 üyesiyle miniklerin ve ailelerin gözdesi oldu.

"Kartepe Genç Akademi 2 için çalismalarimizin sonuna geldik"

Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman, "Kartepe Genç Akademimiz kurulmasindan bu yana gençlerimiz en verimli, faydali vakit geçirdikleri bir yer oldu. Bu kadar ilgi olmasi bizleri sevindirirken sorumlulugumuzun daha da arttiginin farkindayiz. Gelecegimiz olan gençlerimiz için ’Kartepe Genç Akademi 2’ için çalismalarimizin sonuna geldik. En kisa zamanda yeni akademiyi açacagiz. Gelisen ve büyüyen Kartepe’mizi yetisen, donanimli gençlerimizle birlikte insa edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA