Baskan Büyükkiliç'a Kayseri Çiftçisinden Tesekkür

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri Ziraat Odalari Il Koordinasyon Kurulu Baskani Abdülkadir Günes ve muhtarlari kabul etti. Baskan Büyükkiliç, çiftçinin her zaman yaninda yer almaya devam edeceklerini söylerken, tesekkür plaketi takdim eden Günes de “Büyüksehir Belediye Baskanliginin yaninda, sehrin Memduh agabeyi, Memduh agabeyimizsiniz” dedi.

Baskan Büyükkiliç'a Kayseri Çiftçisinden Tesekkür
Büyüksehir Belediyesi Baskanlik Toplanti Salonu’nda gerçeklesen tesekkür ziyaretine, Kayseri Ziraat Odalari Il Koordinasyon Kurulu Baskani Günes’in yani sira Kocasinan Çiftçi Mallari Koruma Baskani Bahri Zengin, Kalkancik Muhtari Haci Saygi, Höbek Muhtari Hasan Özkök, Akin Muhtari Ethem Arslan, Hasanci Muhtari Kemalettin Danaci, Yazir Muhtari Haci Mehmet Kiliç, Ebiç Muhtari Ebu Bekir Dursun, Karakimse Muhtari Feramuz Çilkoparan, Kusçu Muhtari Ali Osman Uslu, Saraycik Muhtari Ömer Ceviz, ve Çevril Muhtari Hamza Göktas katildi.

2023’te de çiftçilere destek verilecek

Ziyarette konusan Baskan Büyükkiliç, 2023 yilinda da ziraat odalarina ve üreticilere destek olarak, yeni projeleri hayata geçireceklerini belirterek, hem agabey mantiginda hem de kirsal kesime yapilan hizmetler baglaminda bir belediyecilik anlayisi gerçeklestirdiklerini söyledi.

Hizmetlerin devam edecegini vurgulayan Büyükkiliç, “Elbette 2023’te de insallah bütçemiz çerçevesinde yine sizlere destek olmaya, yine sizlerle istisare ederek hangi alanda ihtiyaç varsa o yönde, bu tohum olur, yem olur ya da sulamayla ilgili olur. Simdi GES projeleri gündemde, o konu olur, hepsiyle ilgili gücümüzün yettigi sürece hepsini yapmaya gayret gösteriyoruz. Sayin Cumhurbaskanimizin talimatlariyla, Tarim ve Orman Bakanimizin özellikle gayretleriyle de is birligi içerisinde çalisiyoruz” seklinde konustu.

“Sizi mahcup etmeyiz”

Üretimin ve üretene destek olmanin önemine isaret eden Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, “Pandemi sürecinde de gördük ki kendi kendine yeten sehir, kendi kendine yeten ülke olmak, olmazsa olmazimiz. Bu manada biz de insallah bu alanda nasil bir destek verip de üreten ve degerlendiren, istihdam saglayan, katma deger saglayan çiftçilerimizin yaninda yer alirizin hesabini yaptik, yapiyoruz, yapacagiz insallah. Ona yönelik programimiz da hazir, projelerimiz de hazir. Yine Tarim Il Müdürlügü ile odalarimizla istisare ederek yol alacagiz. Sizi mahcup etmeyiz insallah” ifadelerini kullandi.

“Üreten olsun, ülkemize katkida bulunsun”

Baskan Büyükkiliç, özellikle tasraya ve çiftçilere yapilan hizmetlere dikkat çekerek, sunlari söyledi:

“Bu dönemdeki kadar tasraya, ilçelere, çiftçilere hiçbir dönem imkân saglanmamistir. Bunu da buradan paylasiyoruz. Bunu daha da arttirmamiz daha da gelistirmemiz dogru olani. Çünkü insanlarin Kayseri’de yüzde 80’e yakin nüfusun merkezde yogunlasmasi üreten degil, tüketen olmasi hepimizin kafasinda soru isareti olusturmalidir. Üreten olsun diyoruz, üretsin ve insallah ürettigiyle ülkemize ve insanliga katkida bulunsun.”

Ziyaretlerinden dolayi Günes’e, çiftçi koruma mallari baskanina ve muhtarlara tesekkür eden Büyükkiliç, “Sag olun var olun, iyi ki varsiniz” dedi.

“Büyüksehir’in mührü var, minnettariz”

Kayseri Ziraat Odalari Il Koordinasyon Kurulu Baskani Abdülkadir Günes ise tesekkür ziyaretinde, Baskan Büyükkiliç’in 2022 yilinda tohumdan koyun destegine kadar kirsalin her yerinde hizmet ettigini belirterek, “Kirsalin her yerinde, mahallelerde Büyüksehir’in ismi yazili, Büyüksehir’in mührü var” diyerek minnettar olduklarini ifade etti.

2023 yilinda da ayni sekilde destek bekleyen Günes, konusmasinda, “Biz önceden söyle bilirdik, belediyeler sadece kaldirim yapar, belediyeler sadece park yapar, belediyeler sadece otobüs isletir, tramvay isletir. Allah’a sükürler olsun ki Büyüksehir Belediyemiz simdi kirsalda nohut tohumu, aspir tohumu veriyor, koyun veriyor sivat yapiyor, kapali sistem sulama projeleri yapiyor, göletler yapiyor, yani nerede daralsak, arazi yollarimizi tüm yapiyor, iki sefer, üç sefer yapiyor. Allah’a sükürler olsun ki arazi yollari bozuk degil. Önce traktörle gidiyorduk, simdi taksilerle, kamyonlarla gidiyoruz. Ben bu hizmetlerinizden dolayi Allah razi olsun, tesekkür ederim” diyerek birlik ve beraberlikten güç dogdugunu ifade etti.

“Belediye baskanliginin yaninda Memduh agabeyimizsin”

Baskan Günes, “Büyüksehir Belediye Baskanliginin yaninda, Memduh agabeyi, Memduh agabeyimizsin” diyerek daraldiklarinda kendilerine geldiklerini vurguladi. Günes, Cumhurbaskaninin, Tarim ve Orman Bakanligi’nin ve Büyüksehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin destekleri ile 2023 yilinda da üretime devam edeceklerini paylasti. Günes ayrica, gidanin son derece önemli oldugunu söyledigi konusmasinda, “Sayin Cumhurbaskanimiz üretim seferberligini baslatti, Allah’a sükür uyduk. Siz de bize destek oldunuz, ürettik. Üreten Türkiye olsun, üreten Kayseri olsun, üreten çiftçi olsun” diyerek Baskan Büyükkiliç’a desteklerinden dolayi Kayseri çiftçileri adina tesekkürlerini iletti.

Ziyarette Baskan Günes ile muhtarlar, Baskan Büyükkiliç’a Kayseri çiftçisine verdigi desteklerinden dolayi tesekkür plaketi takdim etti.
Kaynak: İHA