2023 Yilinda Merakla Beklenen 5 Oyun

Bilgisayarlar, oyun oynamak için seçilebilecek en erisilebilir platformlarin basinda geliyor. Kisisel bilgisayarlarda oynanabilecek oyun kitapligi inanilmaz derecede genis ve 2023, bu devasa oyun madenine daha fazla mücevher ekleyecek gibi görünüyor. Oyun dünyasinda gözler yeni çikacak oyunlara çevrilirken teknoloji markasi Casper’in güç ve performans bilgisayari Excalibur, 2023 yilinda piyasaya çikacak 5 oyunu siraladi.

2023 Yilinda Merakla Beklenen 5 Oyun
Nefesler tutuldu, parmaklar hazirlandi ve en ideal durus pozisyonu alindi. 2023 yili, oyun oynamak isteyen tüm oyunseverler için büyük ve benzersiz bir yila sahne olacak gibi görünüyor. Bu yil çikmasi beklenen çok sayida oyunun mevcut potansiyelinin, rekor satislar getirebilecegi öngörülürken her geçen gün büyüyen ve yapilan pazar arastirmalarina göre degeri 300 milyar dolarin üstünde olan oyun endüstrisinin bu yil tüm oyunseverlere benzersiz deneyimler yasatmasi bekleniyor. Her yeni oyun, üstün grafikleri, harcadigi RAM ve islemci gücü nedeniyle yüksek performansa sahip oyun bilgisayari ihtiyacini artiriyor. Casper’in binlerce konfigürasyon seçenegi sunarak tüm oyunlar için ihtiyaç duyacaginiz donanim gereksinimlerini karsilayabilen güç ve performans bilgisayari Excalibur, 2023 yilinda piyasaya çikacak 5 oyunu siraliyor.

1-Çikisina daha onlarca gün olan Hogwarts Legacy, oyun dagitim platformlarinda en çok satan oyunlar arasinda

Warner Bros tarafindan piyasaya çikarilacak Hogwarts Legacy, oyuncularin bir karakteri özellestirmesine ve 1890’larda besinci sinif ögrencisi olarak Hogwarts’a katilmasina imkan taniyor ve oyunculari büyücülük dünyasinin içerisinde essiz bir yolculuga çikariyor. Oyuncular, derslere katilmanin, büyü ögrenmenin, fantastik canavarlari evcillestirmenin ve Hogwarts’in hem tanidik hem de alisilmadik bölgelerini kesfetmenin ötesinde, kendilerini büyülü toplulugu tehdit eden karanlik bir komplonun ortasinda bulacaklar. Oyun dagitim platformlarinda en çok satilan oyunlar listesinde yer alan Hogwarts Legacy’nin 10 Subat’ta çikmasi bekleniyor.

2. Dead Space Remake oyunseverleri heyecanlandiriyor

Bilim kurgu klasigi Dead Space, daha derin ve daha sürükleyici bir deneyim sunmak için yeniden insa edilerek geri dönüyor. Oyun gelistiricisi EA, Dead Space 4 yerine, her seyi 2008’deki Dead Space’in yeniden yapimiyla baslatan oyuna geri dönüyor. Bu yeni seri, orijinal oyunun heyecan verici vizyonuna sadik kalirken dudak uçuklatan görsellik ve merak uyandiran ses ve oyun iyilestirmeleri ile oyunseverlerle yeniden bulusuyor. 26. yüzyilda geçen oyun, kiz arkadasindan bir imdat çagrisi aldiktan sonra USG Ishimura maden gemisine binen ve mürettebatin çogunun bilinmeyen bir güç tarafindan korkunç bir sekilde mutasyona ugradigini bulan mühendis Isaac Clarke’i konu aliyor. Oyun, Ridley Scott, John Carpenter, Isaac Asimov ve Arthur C. Clarke gibi bilimkurgu ustalarinin eserlerinden esinlenilen orijinal, en iyi korku oyunlarindan biri olmasiyla dikkat çekiyor.

3. Star Wars hayranlarinin en çok bekledigi oyun Star Wars Jedi: Survivor

Survivor serisinde bir kez daha Jedi Sövalyesi Cal Kestis’i ilk oyundaki olaylardan bes yil sonra ve bölüm 3’te yer alan Sith’in Intikami’ndan 10 yil sonra galaksideki dengeyi yeniden saglamaya çalisirken buluyoruz. Star Wars hayranlari, oyunu film, televizyon, kitaplar ve çizgi romanlarda sürekli genisleyen Star Wars serisine baglayan bol miktarda Paskalya yumurtasi bekleyebilirler. Star Wars Jedi: Survivor 17 Mart’ta oyunseverlerle bulusacak.

4. Capcom’un belki de en iyi oyunu olacak Resident Evil 4

Baskanin kizini, parazit istilasina ugramis bir tarikat tarafindan kontrol edilen bir Ispanyol köyünden kurtarmakla görevli bir ABD ajani olan Leon S. Kennedy’nin dönüsüyle baslayan Resident Evil 4, daha önceki serilerde gördügümüz oyunun temel hikayesini de koruyacak. Resident Evil 4 oyunu 24 Mart’ta piyasaya çikacak.

5. Suicide Squad: Kill the Justice League yetisiyor

Suicide Squad: Kill the Justice League, DC Comics’in kapsamli çizgi roman bilgisiyle birlikte çesitli zorluklar ve birçok yan görevlerle dünyanin kesfine ve birtakim savaslara öncelik verecek. Oyunun gelistiricileri bu kez, Suicide Squad’i tanitiyor ve karakterleri Metropolis’in ortasina indirerek Gotham ve Batman dünyasinin ötesine tasiyor. Merakla beklenen Suicide Squad: Kill the Justice League 26 Mayis’ta çikiyor.
Kaynak: İHA