TVHB Oda Baskanlari Ankara'da Toplaniyor

Türk Veteriner Hekimleri Birligi’nde (TVHB), degisim ve çözüm arayisi çalismalari dogrultusunda TVHB Oda Baskanlari, sorunlarin tespiti ve çözümü için Ankara’da bulusuyor.

TVHB Oda Baskanlari Ankara'da Toplaniyor
TVHB’de, Prof. Dr. Murat Arslan baskanligindaki Meslekte Uyanis Platformu’nun göreve gelmesi ve yeni baslayan yönetimin çalismalari dogrultusunda öncelikle mesleki ve hayvan sagligi sorunlarinin tespitine odaklandi. Bu çerçevede, Veteriner hekimlerin en önemli sorunlari Oda baskanlarinin katildigi kapsamli bir anket yardimi ile belirlendi. Meslek örgütü bilincini ve dayanisma kültürünü meslektaslari ile güçlendirmek için yola çikan yeni yönetim Türkiye’deki 56 veteriner hekim odasini Ankara’da bir araya getiriyor. 14 ile 15 Ocak tarihlerinde uzun bir aradan sonra Türkiye’nin farkli bölgelerinden gelecek olan oda baskanlari mesleki sorunlarin çözümü için çalismalara baslayacaklar.

“Veteriner hekimler, mesleki sorunlari basta olmak üzere, hayvan sagligi gibi sorunlar için çözüm önerilerini sunacaklar”

Ankara’da bulusacak olan oda baskanlarinin ilk duragi Anitkabir olacak. Iki gün boyunca Ankara’da mesleki sorunlarinin çözümüne odaklanacak olan veteriner hekimler, mesleki sorunlari basta olmak üzere, hayvan sagligi, refahi, hayvancilik ekonomisi ve çevre gibi basliklardan olusan konularda çözüm önerilerini sunacaklar. Ortak akil yolu ile insan ve hayvan refahi için etkili yollar arayacak olan veteriner hekimler, çalismalarini bir sonuç raporu ile özetleyecekler. Bu toplanti sonrasi bir yol haritasi belirlenecek, atilacak adimlar basin ve kamuoyu ile paylasilacak.
Kaynak: İHA