'Sakin Sehir' Savsat'tan Kartpostallik Kar Manzaralari

Artvin’in ’Sakin Sehir’ (Cittaslow) ünvanli Savsat ilçesi yagan karla beyaza büründü. Dogasi, ahsap mimarisi, kültürüyle ünlü ilçede kartpostallik kar manzaralari görenleri kendine hayran birakti.

'Sakin Sehir' Savsat'tan Kartpostallik Kar Manzaralari
Artvin’in Savsat ilçesi her mevsim ayri güzellige bürünüyor. Dogasi, ahsap mimarisi, sessizligi, kültürü, müzigi ve dogal yasamiyla yerli ve yabanci turistlerin yogun ilgi gösterdigi ilçe, kis mevsiminde de ziyaretçilerine güzel manzaralar sunuyor.

Gelecek neselilere aktarilmak amaçli marka tescili yapilan Savsat evleri beyaz örtüyle farkli bir görünüme kavustu. Kültür ve Turizm Bakanliginca Savsat ilçesinde "geleneksel Savsat evi" olarak tescillenmis çok sayida bina bulunuyor. Neredeyse her köyde rastlanmasi mümkün. Ilçenin bir çok köyünden biri olan Meydancik köyünde bu yil kar yagisin yogun yasandigi bölgelerden bir tanesi.

Beyaz örtüyle essiz güzellige bürünen köyün tüm güzelligi havadan görüntülendi. Kisin köyde yasamin zor ve mesakkatli oldugunu söyleyen Meydancik köyü sakinlerinden Merdinaz Ekin (76), “Kar yaginca burada hayat zorlasir. Odun yarariz, ot getiririz, ineklerimiz var, tavuklarimiz var onlarin bakariz. Eski yöntemle çorap örüyorum ayaklarimiz üsümesin diye. Iki çift çorap giyiyorum yine de isinamiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA