Rize'de Ögrenciler Matematigi Eglenerek Ögrenecek

Rize’de Fatma Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi’nde yapilan Matematik Merkezi ögrencilerin hizmetine açildi.

Rize'de Ögrenciler Matematigi Eglenerek Ögrenecek
Rize Merkez’e bagli Gündogdu Mahallesinde bulunan Fatma Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi’nde Rize Matematik Seferberligi çerçevesinde okulda Matematik Merkezi kuruldu. Kurulan Matematik Merkezinde okul öncesinden Lise ögrencileri Matematik konularini 91 tane istasyonda ögrenecek. Ögrenciler ayni zamanda okulda bulunan 350 tane Matematik ögretici oyunla bildiklerini pekistirecek. Yapilan Matematik Merkezinin açilisina Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Il Milli Egitim Müdürü Engin Emen, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Matematik Merkezinin açilisinda konusan Rize Valisi Kemal Çeber, "Rizemiz egitim konusunda bizi çok memnun eden bir ilimizdir. Sadece son 2 haftada kütüphanelerin yapimi, okullara destek veriliyor. Bazi saglik hizmetlerinin yenilenmesi için birçok hayir severimle birlikte protokol imzaladik. Bu bizi devlet adami olarak mutlu ediyor. Biz bu projeleri rahatlikla yapabilen bir devletiz ama isin içinde hayirsever ve yardim sever insanlar olunca o yatirimin daha fazla sahiplendigine tanik oluyoruz. Bilim sanat merkezi Her türlü faaliyetini gururla takip ettigim bir yer. Burada ki ögrencilerimizle çok sik bilim senliklerinde, Teknofestlere katilimlariyla, performanslariyla, ödülleriyle görüyoruz. Bu ödüller, dereceler tatlinin kaymagi gibi oluyor. Açilacak Matematik merkezi egitim camiamiza, hizmet alacaklara ve hizmet vereceklere hayirli olmasini cani gönülden temenni ediyoruz" seklinde konustu.

Yapilan Matematik Merkezinin sadece Rize’den degil çevre illerdeki ögrencilerinde faydalanmasini istediklerini ifade eden projenin yardim severlerinden Hidayet Toptan, "Ufak bir külfetle biz bu isin içine dahil olmus olduk. Biz güzel bir laboratuvar kurduk. Bu tarz projelerin Türkiye genelinde en büyük sikintilarindan biri sürdürülebilirlik olmasidir. O yüzden Sayin Valimizden, Milli Egitim Müdürümüzden, okul yönetimimize bu konuda desteklerini rica ediyorum. Bir ögrenci bile kazansak bizim için kardir diye basladigimiz bu projede istiyoruz ki sadece Rize’den degil, çevre illerden de ögrenciler faydalansin" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA