Gümüshane-Kürtün Karayolunda Yamaçlarda Bulunan Kayalar Faciaya Davetiye Çikariyor

Gümüshane-Kürtün karayolu üzerinde yamaçlarda kopmaya hazir vaziyette bekleyen kaya kütleleri sürücüleri tedirgin ediyor. Gümüshane Üniversitesi’nden Doç. Dr. Selçuk Alemdag, yol güzergâhinin yüzde 85 risk teskil ettigini belirterek çalismalarinda belirledikleri riskli alanlarinda her an kaya düsmesi yasanabilecegini dile getirdi.

Gümüshane-Kürtün Karayolunda Yamaçlarda Bulunan Kayalar Faciaya Davetiye Çikariyor
Gümüshane ve Giresun’u birbirine baglayan Gümüshane-Kürtün karayolunda kaya düsme riski nedeniyle sürücüler ve vatandaslar korkuyla seyahat ediyor. Yola çok yakin bir noktada bulunan daglarin yamaçlarinda yer alan kayalarin her an düsmeye hazir görüntüsü olasi bir facianin habercisi durumunda. Yol güzergâhinda geçmiste ölümlü, yaralamali ve maddi hasarli birçok kaza meydana gelirken, Gümüshane ve Kürtün güzergâhinda dolmusçuluk yapan soförler, sürekli ölümle burun buruna islerini yapmak zorunda olduklarini dile getirerek tehlikenin ortadan kaldirilmasini istiyor.

Konuyla ilgili yaptiklari çalismalarla riskli alanlari belirlediklerini ve bu alanlardan bir tanesinde yakin bir geçmiste kaya düsmesi gerçeklestiginin altini çizen Gümüshane Üniversitesi Mühendislik ve Doga Bilimleri Fakültesi Jeoloji Mühendisligi Bölümü Uygulamali Jeoloji Kürsüsü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Alemdag, Gümüshane-Kürtün karayolundaki risk oraninin yüzde 85 oldugunu ifade etti.



“Her mevsim geçisinde kaya düsme riski var”

Bölgede yamaç egimlerinin fazla olmasi nedeniyle kaya kütle hareketlerinin fazla oldugunu söyleyen Doç. Dr. Selçuk Alemdag, “Kürtün yol güzergâhi kaya düsmeleri açisindan mevcut cografi kosullari da dikkate aldigimiz zaman ciddi derece sarp, asiri derecede eklemli kaya kütlelerinden olusan bir bölge. Hemen hemen her mevsim geçislerinde kaya düsmeleri potansiyeli var. Biz bölgede yillardir çalisiyoruz, yüksek lisans tez çalismalari yapiyoruz ve kendi çalismalarimiz da mevcut. Mevcut yolun açilmasi esnasinda patlatmalarla sevler olusturuldugu ve arazi çok sarp oldugundan dolayi çok yüksek sevler meydana gelmis durumda. Ayni zamanda yamaç egimleri de fazla oldugundan dolayi özellikle mevsim geçislerinde kaya kütle hareketlerinin etkili oldugu bir yer. Karasal iklim bölgelerine geçis yapilan alanlarda genellikle donma çözünme sonrasi ve ayrismaya bagli olarak kütle hareketleri meydana gelebiliyor” diye konustu.



“Kürtün yolu yüzde 85 riskli”

Yaptiklari çalismalarla riskli alanlari belirlediklerini dile getiren Doç. Dr. Alemdag, “Biz yapmis oldugumuz çalismalarda riskli bölgeleri belirledik. Hatta geçen sene bizim belirledigimiz noktasal risk alanlarinin bir tanesinde kaya düsmeleri meydana geldi ve bir araca çarpti. Ölüm olmadi ama ciddi derecede maddi hasara sebebiyet veren kaya düsmeleri meydana geldi. Kürtün yol güzergâhi mevcut haliyle, ne zaman bir kaya kütlesinin kopup yol güzergâhina vuracagi belirsiz olan bir alan. Önlem alinmadigi sürece hemen hemen her sene bu tür problemlerin yasanabilecegi yüzde 85 riskli bir yol. Bizim belirledigimiz riskli yerlerde kaya kirimlari, örtüleme, çelik bariyer sistemleri veya sev tasarimlariyla yâda güzergâhta iyilestirme maliyetlerinin yüksek çikacagi durumlarda tünel güzergâhlari planlanmali. Çok sarp topografyalarin oldugu alanlarda kaynak kaya alanlari çok yüksek kotlarda oldugu için bunun ekonomik bedelleri daha yüksek çikabiliyor. Bu tür alanlarin belirlenip tünel güzergâhlariyla bu alanlarin geçilmesi daha dogru olur. Kürtün yolu ciddi derecede riskli ” dedi.



“Korku her zaman oluyor”

Kürtün ve Gümüshane arasinda dolmusçuluk yapan ve korku içinde seyahat ettiklerini söyleyen Senol Dede, “Önlem alinabilir, tel çekilebilir, taslar düsürülebilir. Bundan 3-4 ay önce tas düserek dolmus soförünün arabasina düstü. Birinin kafasina vurdu, öldü. Çok riskli bir bölge. Tedirginlik, korku her zaman oluyor. Bizde oldugu gibi yolcularda da oluyor, ögrenci velileri de korkuyor. Nereden ne zaman tas gelecegini bilemiyorsun” ifadelerini kullandi.

Sorunun bir an önce çözülmesi gerektigini ifade eden dolmus soförü Özcan Dede ise, “Bu Kürtün ve Gümüshane yolu üzerinde daha önce de olaylar yasandigi için kesinlikle bir an önce önlem alinmasini istiyoruz. Biz soförler olarak, aileler olarak her gün tedirginiz acaba bir sey olur mu diye. Bunun bir an önce çözülmesini istiyoruz, daha önceden de arabalara vurmustu. Gidis gelislerde hep tedirgin oluyoruz” diye konustu.

Söz konusu Gümüshane-Kürtün karayolu üzerinde 25 Haziran 2022 tarihinde yamaçtan kopan kayalar yola düsmüs, olay aninda karayolunu kullanan bir sürücü otomobiliyle kayalarin altinda kalmaktan saniyelerle kurtulmustu. 25 Mart 2022 tarihinde ise içerisinde ögrencilerin de bulundugu köy minibüsünün üzerine kayalar düsmüs kaza sonucunda 1’i agir olmak üzere 2 kiz ögrenci yaralanmisti.
Kaynak: İHA