Ukraynali Askerler ABD'de Patriot Egitimi Alacak

ABD Savunma Bakanligi (Pentagon) Sözcüsü Tuggeneral Patrick Ryder, Ukraynali askerlerin gelecek hafta Oklahoma eyaletinde yer alan Fort Sill Üssü’nde Patriot hava savunma sistemleri için egitim almaya baslayacaklarini açikladi.

Ukraynali Askerler ABD'de Patriot Egitimi Alacak


Ukraynali askerlerin ABD’de Patriot hava savunma sistemleri için egitim alacagi açiklandi. ABD Savunma Bakanligi (Pentagon) Sözcüsü Tuggeneral Patrick Ryder yaptigi açiklamada, Ukraynali 90 ila 100 askerin gelecek hafta Oklahoma eyaletinde yer alan Fort Sill Üssü’nde Patriot hava savunma sistemleri için egitim almaya baslayacaklarini ifade etti.

Egitimin birkaç ay sürecegini belirten Ryder, "Patriot bir kez sahaya sürüldükten sonra Ukrayna’nin hava savunma yeteneklerine katkida bulunacak ve Ukrayna halkinin Rusya’nin devam eden hava saldirilarina karsi kendilerini savunmasi için baska bir yetenek saglayacaktir" dedi.

Avrupa’daki Ukrayna taburlari için önceden duyurulan birlesik silah egitimi programinin da önümüzdeki hafta baslarinda baslayacagini belirten Ryder, Almanya’nin Ukrayna’ya göndermeyi taahhüt ettigi Patriot sistemiyle ilgili egitim konusunda ise henüz bilgisi olmadigini aktardi.

ABD, 21 Aralik’ta, Almanya ise 5 Ocak’ta Ukrayna’ya Patriot hava savunma sistemi verecegini duyurmustu.
Kaynak: İHA