Trump Organization'in Finans Direktörü Weisselberg 5 Ay Hapis Cezasina Çarptirildi

ABD’nin eski Baskani Donald Trump’in sahibi oldugu Trump Organization sirketinin Finans Direktörü (CFO) Allen Weisselberg vergi kaçirma suçundan 5 ay hapis cezasina çarptirildi.

Trump Organization'in Finans Direktörü Weisselberg 5 Ay Hapis Cezasina Çarptirildi


ABD’nin eski Baskani Donald Trump’in sahibi oldugu Trump Organization sirketinin Finans Direktörü (CFO) Allen Weisselberg’in geçtigimiz agustos ayinda vergi kaçirdigina dair suçlamalari kabul etmesinin ardindan hakkindaki karar açiklandi. ABD’nin New York kentinde görülen davada yargiç Juan Merchan, Weisselberg’i 5 ay hapis cezasina çarptirdi. Weisselberg’in savunma anlasmasinin bir parçasi olarak simdiden 2 milyon dolardan fazla vergi ve ceza ödedigi aktarildi.

Hakkindaki hükmün açiklanmasinin ardindan Weisselberg, kelepçelenerek mahkeme salonunda çikarildi. Weisselberg’in cezasini çekmek üzere New York’ta bulunan dünyanin en büyük ceza infaz kurumlarindan biri olan Rikers Adasi Hapishanesi’ne nakledilecegi ifade edildi. Savci Alvin Bragg, Weisselberg’in ceza almasinin ardindan yaptigi açiklamada, “Manhattan’da, kim olursaniz olun veya kimin için çalisirsaniz çalisin kurallara göre oynamalisiniz” dedi.



“Trump ailesinin üyelerine verdigi zarardan pismanlik duyuyor”

Weisselberg’in avukati Nicholas Gravante yaptigi açiklamada, “Bugün açikça onun için zor bir gün, ancak aylardir hazirlandigi bir gün. Bay Weisselberg bugün mahkemeye cezasina baslamak için geldi ve simdi basladigi için minnettar” ifadelerini kullanarak, Weisselberg’in “mahkumiyet karariyla sonuçlanan, karisina ve ailesine aci veren bu karardan derinden pismanlik duydugunu” söyledi.

Gravante, “Bay Weisselberg, eylemlerinin Trump Organization ve Trump ailesinin üyelerine verdigi zarardan da pismanlik duyuyor. Hayatinin bu zor döneminde verdikleri sürekli destek için onlara minnettar” dedi.



Weisselberg 15 suçlamayi kabul etmisti

New York’ta bulunan Manhattan Bölge Savciligi, geçtigimiz yil Trump Organization’i aralarinda Weisselberg’ün de bulundugu yöneticilere ev ve araba kiralamalarinda vergi makamlarina bildirmeden ödeme yapmakla ve çalisan ikramiyelerini yanlis beyan ile tazminat olarak bildirmekle suçlamisti. Weisselberg, geçtigimiz sene agustos ayinda komplo, cezai vergi dolandiriciligi, hirsizlik ve is kayitlarinda degisiklik yapma da dahil olmak üzere 15 suç ile karsi karsiya kalmisti. Lüks arabalar için ödemeler, Manhattan’daki bir daire için kira ve torunlari için özel okul egitimi de dahil olmak üzere sirketten aldigi yan haklar üzerindeki vergileri kaçirmakla suçlanan Weisselberg, görülen davada karsilastigi 15 suçlamanin hepsini kabul etmisti.
Kaynak: İHA