Taksiciler, Öldürülen Meslektaslari Için Toplandi

Yüzlerce taksici geçtigimiz günlerde öldürülen meslektaslari için Fatih’te toplandi. Basin açiklamasi yapan taksiciler, konvoy yaparak olayin gerçeklestigi yere gitti ve karanfil birakti.

Taksiciler, Öldürülen Meslektaslari Için Toplandi
Geçtigimiz günlerde taksisine aldigi yolcularin kendi aralarinda kavga etmesi üzerine yolculari uyaran taksi soförü Aydin Altun (51) basina aldigi darbe ile hayatini kaybetmisti. Yüzlerce taksici, hayatini kaybeden Altun için Fatih’te bir araya geldi. Vatan Caddesi’nde toplanan taksiciler burada bir basin açiklamasi yapti. Sonrasinda ise yüzlerce araçlik konvoy ile olayin yasandigi Pazartekke’ye kadar gittiler ve olay yerine karanfil biraktilar. Birlesik Taksi Soförleri Dernegi Yönetim Yönetim Kurulu Baskani Hüseyin Duman, yaptigi açiklamada can güvenlikleri için araçlarda kabin olmasini istediklerini ancak IBB yönetiminin bunu dikkate almadigini söyledi.



“Can güvenligimiz için ille de kabinli taksi istiyoruz”

Birlesik Taksi Soförleri Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Hüseyin Duman “Meslektasimiz Aydin Altun’u kaybetmenin üzüntüsünü yasiyoruz. Dünyanin sayili metropol sehirlerinden biri olan Istanbul’da kimi tasidigimizi bilmeden hirlisinin gelip darp ettigi, hirsizinin gelip gasp ettigi, namussuzunun gelip taciz ettigi, psikopatinin da gelip bizi canimizdan ettigi taksicilik meslegini namusu ve serefiyle her türlü psikolojik ve ekonomik baski ve stres altinda ömrünü törpüleyerek ekmek mücadelesi veren biz emekçi taksi soförlerinin daha önce defaten yazili ve görsel basina ve yetkililere can güvenligimiz için kabinli araç istiyoruz diye haykirmamiza ragmen bizi duymuyorlar. IBB yönetimine kabinli araç için topladigimiz 10 binlerce islak imzali dilekçelerimizi ilettigimiz halde kaile almadilar. Bu cinayetlerin ne ilk ne de son olacagini düsünüyoruz. Siz degerli basin mensuplari araciligiyla hem kamuoyuna hem de ilgili birimlere tekrar tekrar duyuruyor ve ’yeter artik’ diyerek can güvenligimiz için ille de kabinli taksi istiyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA