Milletvekili Esgin Müjdeyi Verdi, Yeni Seferler Basliyor

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, TURSAB Güney Marmara BYK Baskani Murat Saraçoglu ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Bursali turizmcilerin taleplerini dinledi. Turizmde “ulasilabilir sehir” olmanin önemini vurgulayan Esgin, Yenisehir Havalimani’nda yeni seferler baslayacaginin müjdesini verdi.

Milletvekili Esgin Müjdeyi Verdi, Yeni Seferler Basliyor
TURSAB Güney Marmara BYK Baskani Murat Saraçoglu ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Bursali turizmcilerle bir araya geldi. Yenisehir Havalimani’ni daha islevsel kilacaklarini söyleyen Esgin, “ulasilabilir sehir” olmanin önemini vurgularken, yeni baslayacak Ortadogu ve Balkan seferlerinin müjdesini verdi.

Turizmcilerle istisare edildi

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin yaptigi açiklamada, “Bursa sanayi, ekonomi, istihdam sehri, diger taraftan önemli bir tarim merkezi, bir diger taraftan da potansiyeli çok yüksek bir turizm sehri. Bu güne kadar turizm sehri olma ile ilgili süreci iyi degerlendirdigimizi söyleyemeyiz. Bu noktada bugün gerçekten çok verimli bir toplanti gerçeklestirdik. TURSAB Güney Marmara Baskanimiz Murat Saraçoglu ve yönetim kuruluyla önemli bir istisare gerçeklestirdik. Bursa bir taraftan baktigimizda inanç tarihî ve kültür turizmi basligini çok güçlü bir sekilde temsil eden bir sehir. Doga turizminin çok önemli bir merkezi. Saglik ve termal turizminde çok önemli bir potansiyeli var. ‘Bunlari nasil sehrin enerjisine dönüstürebiliriz?’ bu baslikta çalistik. Bursa’nin kendi içerisinde yogunlasabilecegimiz merkezleri ele aldik. Bir tarafta Uludag, diger tarafta Karacabey, Mustafakemalpasa’nin turizm zenginlikleri, aslinda Türkiye ve dünya turizminin çok da iyi bilmedigi kesfedilmeyi bekleyen turizm hareketliligini ele aldik” diye konustu.



Yenisehir Havalimani Ortadogu ve Balkan seferlerine baslayacak

Ortadogu ve Balkan ülkelerine baslayacak seferlerin müjdesini veren Esgin, “ Burada ‘ulasilabilir bir sehir olmak’ basligi çok önemli. Bu noktada Bursa Yenisehir Havalimanimizin daha islevsel hâle gelmesi önemli bir gündem maddesiydi. Önümüzdeki günlerde Bahreyn uçuslari basliyor ve yine Umman Maskat uçuslari ile ilgili sürecimize devam edecegiz. Mayis haziran aylarinda bu uçuslar da baslayacak. Kuveyt, Katar ve Suudi Arabistan’dan uçuslarin yapilmasi ile ilgili sicak bir gündemimiz de olacak. Istisare ettigimiz konularin basliklarindan birisi bu. Bu noktada biz de turizmcilerin bu sürecine destek olacagiz. Bunun son derece önemli oldugunu düsünüyoruz, çünkü Bursa Arap destinasyonunun Türkiye’de en çok bildigi ve gelmek istedigi sehirlerin basinda geliyor. Bunun yani sira Balkan uçuslari ile ilgili bir sürecimiz var. Bulgaristan uçuslari son derece önemli, Filibe, Varna, Sofya ve bu sehirlerin yani sira Üsküp, Pristine ve Saraybosna uçuslari öncelikli gündem maddelerimizden birisi. Burada bu uçuslari da anlamli hâle getirecek turizm hareketliligimiz, Bursa’nin turizm potansiyelini bundan sonraki süreçte en iyi sekilde degerlendirme gayreti içerisinde olacagiz” seklinde konustu.



“Türkiye yüzyilina en önemli katki saglayacak sehir Bursa”

Cumhuriyetin 100. yilinda yeni Türkiye yüzyili hedeflerinde Türkiye’ye en çok katki saglayacak sehrin Bursa oldugunu ifade eden Esgin, “Cumhuriyetimizin 100. yilina girdik. Cumhurbaskanimizin da ifade ettigi gibi yeni Türkiye yüzyilindan bahsediyoruz. Bütün bu saydigim basliklarla birlikte yeni Türkiye yüzyilina katki saglayacak en önemli sehrin de Bursa oldugunun bilincindeyiz. Bunun altyapisi ve süreci ile ilgili sivil toplum kuruluslarimizdan, meslek odalari ve turizmcilerimizle birlikte çalismaya devam edecegiz” dedi.



Turizmciler 2023’den umutlu

Bursa uluslararasi turizmde yeni pazarlar aradigini belirten TURSAB Güney Marmara BYK Baskani Murat Saraçoglu, “Balkan pazari için ciddi çalismalar yürütüyoruz” dedi.

Turizmcilerin 2023 yilindan umutlu oldugunu dile getiren Baskan Saraçoglu, “2022 yili Türkiye’de turizm açisindan çok basarili geçti. Dünya üzerinde hareketlilik vardi, Türkiye’de bundan nasibini aldi. Bilhassa Bursa ve güney Marmara Bölgesi olarak, 2022’yi çok iyi bir sekilde kapattik. Simdi önümüzde Cumhuriyetimizin 100. yildönümü olan 2023 senesi var ve sadece turizm degil bütün ekonomik degerler olarak hepimiz için özel bir sene. Biz de 2023 yilinin turizm planlamasini yapmak üzere milletvekilimiz Mustafa Esgin ile beraber çesitli istisarelerde bulunduk. Bursa hem uluslararasi hem de ulusal ve yerel olarak güçlü bir ataga kalkmis vaziyette. Uluslararasi durumda oturmus bir Arap ve Ortadogu pazarimiz var. Bununla beraber yeni pazar arayislari içerisindeyiz. Balkan pazari ile ciddi çalismalar yürütüyoruz. Burada milletvekilimiz üstün gayretler sarf ediyor, her konuda yardimci oluyor. Ulusal olarak da Türkiye’nin her yerinden Bursa’ya daha çok turist gelmesi için, Bursa’yi daha ön plana çikarmak için çalismalar yürütüyoruz. Bu baglamda daha çok Istanbul, Ankara, Izmir olmak üzere bu üçgende ve bununla birlikte Kayseri, Konya, Trabzon üzerinden yurt içi pazarlama agina yönelmis vaziyetteyiz. Artik hafta sonlari Bursa’da 200’e yakin tur otobüsleri görebilmek mümkün. Bir takim altyapi sorunlarimiz var, bu konuda Büyüksehir Belediyemiz bu konuda gayret sarf ediyor. Bu sorunlar da halledildiginde daha çok turist sayisinda daha çok artis görecegiz. Yerel olarak da halkimizin turizme bakis açisini biraz daha pozitife çevirmek için, yani turizmin de bir gelir kaynagi oldugunu olarak göstermek için çalisiyoruz. Bu baglamda kirsal turizm çok önemli, kirsal kalkinma hedefi içerisinde eko-turizm, hasat turizm dedigimiz basliklar altinda çalismalar yapiyoruz. Bu anlamda Karacabey, Mustafakemalpasa bölgesindeki turizm beldelerini önümüzdeki günlerde ziyaret edecegiz. Yeni destinasyonlar çikarmak için çaba sarf edecegiz. Bununla ilgili milletvekilimiz Mustafa Esgin ile birlikte çalismalar yürütüyoruz. Dag ilçeleri çok önemli, orada da çalismalarimiz devam ediyor. Gelecek için çok umutluyuz. Gelecegin en büyük baslangiç noktasi olarak da 2023 yilini görüyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA