Eskisehir'deki Rehine Olayi Davasinda Mütalaa Verildi

Eskisehir’in Mahmudiye ilçesinde komsusunun aracini gasp eden ve 2 kisiyi tüfekle rehin alan sanigin yargilandigi davada esas hakkindaki mütalaasini veren iddia makami, sanik hakkinda 3 kisiye karsi isledigi 3 farkli suç nedeniyle 25 yildan 47 yila kadar hapis cezasi istedi.

Eskisehir'deki Rehine Olayi Davasinda Mütalaa Verildi
Eskisehir 3. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davanin durusmasinda tutuklu sanik Sabahattin Yenigün hazir edildi. Durusmaya olayda sanik tarafindan rehin alinan müsteki Halit Aladag ile taraf avukatlari katildi.

Iddia makami davaya iliskin esas hakkindaki mütalaasini açikladi.



47 yila kadar hapis cezasi istendi

Mütalaada, sanik Sabahattin Yenigün hakkinda müsteki Ferit Takan ve Halit Aladag’a karsi ‘konutta veya is yerinde yagma’ suçundan ayri ayri 10 yildan 15 yila kadar hapis cezasi talep edildi. Sanik hakkinda müsteki Halit Aladag ve Irfan Poltara’ya karsi ‘cebir, tehdit veya hile ile kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’ suçundan ayri ayri 2 yildan 7 yila kadar hapis, suçun silahla islendigi gerekçesiyle cezada 1 kat artirma istendi. Sanigin müsteki Ferit Takan’a karsi ‘cebir veya tehdit kullanmak suretiyle konut dokunulmazligini ihlal etme’ suçundan 1 yildan 3 yila kadar hapsi ve suçun silahla islendigi gerekçesiyle verilecek cezanin 1 kat artirilmasi talep edildi.

Iddia makami ‘kasten öldürmeye tesebbüs’ suçlamasini düsürdü

Sorusturmanin tamamlanmasinin ardindan düzenlenen iddianamede sanigin, müsteki Halit Aladag ve Irfan Poltara’nin ayaklarina ates etmesi nedeniyle ‘kasten öldürmeye tesebbüs’ suçundan cezalandirilmasi istenmisti. Iddia makami esas hakkinda mütalaasinda, sanigin bu eyleminin kül halinde ‘nitelikli yagma’ ve ‘kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’ suçlarini olusturdugu gerekçesiyle sanik hakkinda ‘kasten öldürmeye tesebbüs’ suçundan ayrica hüküm tesis edilmesine yer olmadigina dair karar verilmesi gerektigini belirtti.



“Suç isleme kastim yoktu”

Mütalaaya karsi beyanda bulunan sanik Sabahattin Yenigün, “Suç isleme kastiyla hareket etmedim. Amacim kimseye zarar vermek degildi. Beraatimi ve tahliyemi talep ederim” dedi.

Mahkeme heyeti, sanik avukatinin mütalaaya karsi beyanda bulunmasi için süre verilmesine karar vererek durusmayi 17 Ocak tarihine erteledi.

Olayin geçmisi

Olay, geçen yil Mart ayinda meydana gelmisti. Mahmudiye ilçesine bagli Mesudiye Mahallesi’nde yasayan Sebahattin Yenigün (22), komsusu Ferit Takan’i silahla tehdit ederek 26 ABV 768 plakali otomobilini gasp etti. Araçla ilçedeki bir akaryakit istasyonuna giden sahis, otomobile yakit doldurttuktan sonra istasyon çalisanlarindan Halit Aladag’i elindeki tüfek zoruyla araca bindirip Mesudiye Mahallesi’ne döndü. Yenigün, mahallede yolda yürüyen Irfan Poltara’yi da ayagindan yaraladiktan sonra rehin aldi. Çevredekilerin ihbariyla bölgeye Eskisehir Jandarma Komando Bölügü’nün yani sira Il Emniyet Müdürlügü Özel Harekât, Terörle Mücadele ve Asayis Subesi ekipleri sevk edildi. Jandarma ve polis ekiplerinin ‘teslim ol’ çagrisina uymayarak tüfekle ates eden Sabahattin Yenigün, 2 saat boyunca ikna edilemeyince bacagindan vurularak etkisiz hale getirildi.

Gözaltina alinan süpheli ve tüfekle yaraladigi Irfan Poltara hastaneye kaldirildi. Sabahattin Yenigün, tedavisinin ardindan sevk edildigi sulh ceza hâkimligince tutuklanarak cezaevine gönderilmisti.
Kaynak: İHA