Baskan Ellibes Açiklamasi 'Samimiyetsiz Açiklamalarla Milletimizin Aklini Bulandirmaya Çalisiyorlar'

AK Parti Kocaeli Il Baskani Mehmet Ellibes, "Samimiyetsiz açiklamalarla milletimizin aklini bulandirmaya çalisiyorlar. PKK sempatizani bir televizyon kanalini genel merkezlerine sokup, yayin yapilan salondan Türk bayraklarini çikaran anlayistan ne bizim, ne milletimiz vatanseverlik dersi alacak hali yoktur" dedi.

Baskan Ellibes Açiklamasi 'Samimiyetsiz Açiklamalarla Milletimizin Aklini Bulandirmaya Çalisiyorlar'
AK Parti Kocaeli Il Baskani Mehmet Ellibes, haftalik olagan yönetim kurulu toplantisindan sonra gündemi degerlendirdi. Ellibes, "Dünya, pandemi ve Rusya-Ukrayna savasiyla çalkantili günler yasarken, Türkiye aldigi tedbirlerle vatandasini küresel ekonomik sikintilardan da korumayi sürdürüyor. Pandemide gelismis denilen Avrupa ülkeleri halkini hastane koridorlarinda ölüme terk ederken, Türkiye ücretsiz asi ve tedavi hizmetlerinin yani sira, pes pese açtigi sehir hastaneleriyle her bir vatandasinin yaninda olmustu. Simdi ayni durum ekonomide yasaniyor. Basta Avrupa ülkeleri hayat pahaliligi ve enerji krizi karsisinda çaresizlik içindeyken, Türkiye yeni yila Cumhurbaskanimizin verdigi seri müjdelerle girdi. Asgari ücret, yillik yüzde 94’lük artisla 8 bin 506 TL ile cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine gelirken, emekli ve memur ayliklarina ilk dönem yüzde 30 zam yapildi. 2 milyon 250 bin vatandasimiza EYT müjdesi verildi.

500 bin sözlesmeli personel kadroya alindi. Hiç evi olmamis vatandaslarimiza 0,69 faizli konut müjdesi açiklandi. Bunlarin her biri tek basina bile güçlü irade ve kararlilik gerektirir" dedi.



"Vatandaslarimizin enflasyon karsisinda erimemesi için tedbirler alindi"

Il Baskani Ellibes, sözlerini söyle sürdürdü:

"Vatandasimizin gelir seviyesinde yapilan bu iyilestirmelerin korunmasi, enflasyon karsisinda erimemesi için de tedbirler alindi. Dogalgazda yüzde 12’lik indirimin ardindan, otoyol ve köprülere bir yil boyunca zam yapilmayacagi müjdesi verildi.

Zincir marketlerde yüzlerce üründe fiyatlarin sabitlenmesi saglandi. Bu olumlu gelismeler artarak sürecektir. Çünkü 20 yildir dev yatirimlarla bütün bunlarin altyapisi hazirlandi. Karadeniz’de milli sondaj gemilerimizin buldugu gazin degeri 1 trilyon dolara yükseldi. Kendi petrol kuyularimizi açmaya hazirlaniyoruz. Dev barajlarin yani sira, nükleer enerji santrali yaparak, disa bagimliligimizi azaltiyoruz. Milli otomobilimiz TOGG’u dünyaya sunuyoruz. Küresel tüm olumsuzluklara ragmen Türkiye’nin 2022 yilinda ihracatinin 254,2 milyar dolarla tarihi bir zirvede gerçeklesmesi tüm bu olumlu tablonun aslinda özetidir"

"Milletimizin aklini bulandirmaya çalisiyorlar"

Sahada vatandaslarla sik sik bir araya geldiklerini ifade eden Ellibes, "Biz sahada, vatandasimizla her yerde bir arada olmaya çalisirken, birileri oturdugu yerden bize vatanseverlik ve cumhuriyet sevgisinden söz ediyor. Samimiyetsiz açiklamalarla milletimizin aklini bulandirmaya çalisiyorlar. PKK sempatizani bir televizyon kanalini genel merkezlerine sokup, yayin yapilan salondan Türk bayraklarini çikaran anlayistan ne bizim, ne milletimiz vatanseverlik dersi alacak hali yoktur. Bu eylem hem sehit kanindan rengini alan bayragimiza, hem de milletimize yapilmis en büyük saygisizliktir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA