Bakan Soylu Açiklamasi 'Hedefimiz Cumhuriyetin Ikinci Yüzyilini Türkiye Yüzyili Yapmaktir'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Hedefimiz Cumhuriyetin ikinci yüzyilini Türkiye yüzyili yapmaktir. Türkiye yüzyili diye bir iddia ortaya koymak da kolay bir is degildir” dedi.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Ankara Vilayetler Evinde düzenlenen ’10 Ocak Idareciler Günü Kutlama Programi’na katildi.

Programda açiklamalarda bulunan Bakan Soylu, Türkiye’nin ikinci yüzyila emin adimlarla girdigini aktararak, “Hedefimiz Cumhuriyetin ikinci yüzyilini Türkiye yüzyili yapmaktir. 21. Yüzyilin basindan beri buna hazirlaniyoruz. Bundan 20-25 sene önce emekli maaslarini nasil ödeyecegini dert edinen bu devletin, afetlerde ‘nerede bu devlet’ diye haykiran bir milletinin bu oldugu bu ülke, yurt disina borç bulma heyetleri gönderen, evlatlarini ay yildizli bayraklara sarilmis tabutlarla terör saldirilarinda sehit verdiklerinde tekbirlerle ugurlayan bu milletin, Amerika’nin Avrupa’nin fütursuzca parmak salladigi bu ülkenin, bugün Türkiye yüzyilini ifade etmesi, altyapisini saglam ve güçlü bir sekilde olusturarak yarina güçlü, kuvvetli ve kudretli bir sekilde bakabilmesi, bugün dünyanin en çok insani yardim yapan ülkesi haline gelmesi, her afetle basa çikabilen bir ülke olmasi, insansiz hava araci, helikopter yapan bir ülke haline gelmesi, Gabar’da terörü tasfiye edip petrol çikartan, Batman’dan sonra Sirnak’i da bir petrol vilayeti haline getiren bir ülke haline gelmesi ve Türkiye yüzyili diye bir iddia ortaya koymasi kolay bir is degildir” dedi.



“Türkiye’nin kendi ögretilerini bütün dünyaya anlatabilme misyonu ve davasi tam anlamiyla devam ediyor”

21. yüzyilda Türkiye’nin çok önemli adimlar astigini söyleyen Bakan Soylu, “Türkiye bambaska bir tabloya geldi. Su anda Diyarbakir 1. Organize Sanayi Sitesi, Tekstil Sanayi Sitesi ve Karacadag Sanayi Sitesinde yaklasik 450 yatirimci sira bekliyor. Bunu 20. yüzyilin sonunda hayal etmis olsaydik, sadece hayallerimizle bas basa kalirdik. Çocuklugumuzda ögretmenlerimiz söyledigi sözler hala aklimizda, ‘Gazimiz var ama çikartmazlar, bize araba yaptirmazlar, bize helikopter, uçak yaptirmazlar.’ Bugün bunlarin hepsini yapan bir Türkiye var. 21. Yüzyilin ilk çeyregini tamamlarken Türkiye yüzyilina girerken 81 ilimizde üniversite var. Türkiye’nin kendi ögretilerini bütün dünyaya anlatabilme misyonu ve davasi tam anlamiyla devam ediyor. Bunun yüklenicileri de bu salondadir” ifadelerini kullandi.

“Eger Türkiye bugün bu noktaya gelebildiyse bunun sebebi büyük devlet gelenegi olan bir ülke olmasidir”

Solandaki mülki idare amirlerine seslenen Bakan Soylu, “Sizlerin üzerinde, zihninizde, karakterinizde tüm mülkü idari gelenegimizde Türkiye Cumhuriyeti devletinin akli, birikimi ve yetenegi var. Eger Türkiye bugün bu noktaya gelebildiyse bunun sebebi büyük devlet gelenegi olan bir ülke olmasidir. Bugün batinin halini görüyoruz tek yaptiklari terör örgütünü desteklemek. Avrupa’nin tarihinin altinin bos oldugunu biliyoruz. Biz niçin Idlib’deyiz? Bati gibi sömürmek mi? elbette hayir. Biz hayat verdik. Bu salona sunu söylemek istiyorum; öyle bir Türkiye hazirlandi ki bizim hayal ettiklerimizi gelecek nesillerimiz tüm dünyaya gösterecektir” diye konustu.

Programin ardindan Bakan Soylu basarili kaymakamlara ödüllerini taktim etti.
Kaynak: İHA