Saglik Çalisanlari 2023'E Hastalara Hizmet Ederek Girdi

Saglik çalisanlari 2023 yilina hastalara hizmet ederek girdi. Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi çalisanlari aileleriyle birlikte olmak yerine çalismaya devam etti.

Türkiye’de yilbasi düzenlenen çesitli etkinlerle kutlandi ancak bazi meslek gruplari yilbasinda da çalismaya devam etti. Saglik çalisanlari da yilbasinda hastalara hizmet etmeyi sürdürdü. Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi’nin bütün birimlerindeki çalisanlari yeni yila saglik hizmetlerine devam ederek girdi.

“Insanlara saglik hizmeti verdigimiz için onlarin hayatlarina dokunabildigimiz için sevinç yasiyoruz”

Basaksehir Çam ve Sakura Hastanesi’nde görevli Hemsire Bekir Kis, “Ailemizle birlikte olamayinca ister istemez üzülüyoruz ama diger yandan da insanlara saglik hizmeti verdigimiz için onlarin hayatlarina dokunabildigimiz için sevinç yasiyoruz. Meslegimizin kutsal oldugunu düsünüyorum. Önceki iki sene çok yogunduk çok yorulmustuk. Bu sene kalan iki seneye göre daha iyi geçtigine inaniyorum. Temennim 2023’ün daha iyi olmasidir” dedi.



“Saglik çalisanlarimiz yilbasinda da görevini devam ettirmekle yükümlü”

Yeni dogan kliniginde görevli asistan hekim Dr. Samet Demir, “Saglik çalisanlarimiz yilbasinda da insallah ilerleyen vakitte de her zaman bu görevini devam ettirmekle yükümlü. Çünkü herkesin en kiymetli emanetleri yakinlari, çocuklari ve akrabalari. Bizler için de çocuklar, yeni dogan bebekler bizlere emanet. Ondan dolayi nöbetlerimizi severek tutuyoruz ve yeni yilda da tutmaya devam edecegiz” seklinde konustu.



“Saglikçinin yeni yili özel günü, bayrami olmuyor”

Yogun bakim hemsiresi Merve Tali ise, “Bugün ailemizle olmak varken buradayiz meslegimizin basindayiz. Son iki yildir yeni yila nöbette giriyorum aslinda bu duruma alistim diyebilirim çünkü saglikçinin yeni yili, özel günü, bayrami olmuyor. Bugün burada ünitemizde takibini sürdürdügümüz bebeklerimizle girecegiz yeni yila. Bundan da ekip olarak memnunuz çünkü onlar da ailelerinden ayrilar. Onlara ekip olarak ailelerinin yokluklarini hissettirmemek için çalisiyoruz. Yeni yilda herkese saglik ve huzur diliyorum” dedi.



“Burada ekip arkadaslarimizla ikinci ailemizle birlikteyiz”

Kadin dogum bölümü asistani Dr. Hanife Ürün ise, “Bugün burada nöbetçiyiz dogumlarimiz sezaryenlerimiz devam ediyor. Ailelerimizden uzak oldugumuz için biraz burukluk olsa da burada ekip arkadaslarimizla, ikinci ailemizle birlikteyiz. O yüzden su an mutsuz degiliz. 2022 çok yogun geçti Istanbul’un en büyük hastanesinde çalisiyoruz. Yogun ve keyifli bir seneydi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA