Yüregir Belediyesinden Gençlere 1000 TL Egitim Destegi

Yüregir Belediyesi, bu yil ilk kez üniversiteyi kazanan Yüregirli ögrenciler için egitim destegi verecek.

Destegin müjdesini Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir sosyal medya hesabindan verdi. Baskan Kocaispir, ilçede ikamet edip üniversite kazanan Yüregirli gençlere 1.000 TL egitim destegi vereceklerini açikladi.

Her zaman gençlerin yaninda olduklarini belirten Baskan Kocaispir, “Gençler, geleceginiz için çiktiginiz bu kiymetli yolda biz daima sizin yaninizdayiz. Sizler ülkemizi yükseltecek, ileriye tasiyacak olanlarsiniz. Bizim destegimiz tam” ifadelerine yer verdi.

Egitim destegi için gereken sartlar

Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olunmasi ve herhangi bir adli sicil kaydi bulunmamasi gerekmektedir. Destek için basvuruda bulunacak ögrencinin ve ailesinin 29.09.2022 öncesi itibariyle Yüregir’de ikamet ediyor olmasi gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapilan ikametgah degisiklikleri kabul edilmeyecektir.

Destek, Türkiye Cumhuriyeti sinirlari içinde üniversitelerin önlisans ve lisans programlarina ilk kez 2022 yilinda yerlesmis olan ögrencilere, bir defaya mahsus olmak üzere 1.000 TL (Bin TL) nakit olarak verilecektir. Destekten devlet, vakif ve özel üniversiteleri kazanarak kayit yaptiranlar yararlanabileceklerdir. Açik ögretim ve uzaktan egitim üniversitelere yerlesen ögrenciler destekten yararlanamayacaklardir.

Destekten yararlanmak isteyen ögrencilerin kendilerinden istenen belgeleri eksiksiz olarak 15 Ekim 2022 tarihine kadar Yüregir Belediyesi Beyaz Masa ve Yüregir Kültür Merkezi’ne teslim etmeleri gerekmektedir. Eksik evrak teslim edilmesi durumunda basvurular degerlendirmeye alinmayacaktir

Basvuru için gerekli belgeler sunlar:

Kimlik Fotokopisi, Yerlesim Yeri (Ikametgah) Belgesi, ÖSYM Yerlestirme Sonuç Belgesi (Okul - Bölüm Belirten), Ögrenci Belgesi (Okul Kayit Belgesi) ve Banka Hesap Numarasi (IBAN)
Kaynak: İHA