Konya'da Ahmet Çalik Parki Açildi

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi tarafindan Akabe Mahallesinde yapimi tamamlanan ve elim bir kazada hayatini kaybeden Ahmet Çalik’in adinin verildigi park düzenlenen törenle hizmete açildi.

Konya'da Ahmet Çalik Parki Açildi
Karatay Belediyesi tarafindan yapimi tamamlanarak Akabe Mahallesine kazandirilan ve Ocak ayinda elim bir kazada hayatini kaybeden Ahmet Çalik’in adinin verildigi parkin açilis töreni düzenlenen programla gerçeklestirildi.

Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan açilis töreni Ahmet Çalik anisina Karatay Belediyesi tarafindan hazirlanan slayt gösterisi ile devam edildi. Ahmet Çalik’in anne ve babasinin da katildigi törende duygusal anlar yasandi.

“Konya hiçbir zaman unutmaz”

Törenin açilis konusmasini yapan Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, Karatay Belediyesi olarak her açidan özel, her açidan degerli ve anlamli bir yatirimi daha Konyalilarla bulusturmaktan mutluluk duyduklarini söyledi.

Ahmet Çalik’in hatirasini yasatiyor olmaktan gurur duyduklarini ifade eden Kilca, “Belki hayatimda yapacagim en zor konusmayi su anda yapiyorum. 11 Ocak’ta beyefendi bir sporcuyu, evladimizi kaybettik. Ahmet Çalik, ahlakiyla ve inanciyla maneviyati güçlü bir insandi. Her daim hedefleri olan, geldigi yeri asla unutmayan ve kendisini yetistiren hocalarina, takimina vefali bir kardesimizdi. Genç yeteneklerin yanindaydi. Altyapidaki kardeslerine sürekli destek verirdi. Yani tüm Türkiye’ye mal olmus bir sporcuydu. Hepimizin basi sag olsun. Gerçekten Ahmet’i tüm taraftarlar bagrina basti. Herkes kendi öz evladi gibi sevdi ve vefatina kendi öz evladini kaybetmis gibi üzüldü. Böylesine güzel bir insanin hiçbir zaman unutulmamasini ve gelecek nesillerimizin de Ahmet Çalik’i örnek alarak yetismesini arzu ediyoruz. Konya hiçbir zaman unutmaz. Karatay Belediyesi olarak üzerimize düsen vazifeler vardi bizler de bu amaçla; Akabe Mahallemize kazandirdigimiz bu parka Ahmet Çalik kardesimizin ismini verdik. Bu vesileyle bu kararin alinmasinda katkilari olan meclis üyelerimize bir kez daha tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Bu parktan nice Ahmet Çalik’lar çikacak”

Ahmet Çalik Parki’ndan nice basarili gençlerin çikmasini temenni ettiklerini belirten Kilca, ”Yesil alanlari, tartan pist yürüyüs yolu, Kafe Karatay’i, basketbol sahasi, suni çim hali sahasi ve dinlenme alanlariyla Ahmet Çalik Parki, sadece ilçemize hizmet vermeyecek; ayni zamanda spor kompleksleriyle donattigimiz ve gençlerimizin hizmetine sundugumuz bu parktan insallah nice Ahmet Çaliklar da çikacaktir. Buna yürekten inaniyorum” seklinde konustu.



Hasan Kilca Ahmet Çalik ile anisini anlatirken duygulandi

Ahmet Çalik ile de bir anisini anlatan Hasan Kilca, “27 Aralik’taki Besiktas maçini Ahmet’le birlikte izlemistik. Saha disinda arkadaslarina o kadar büyük bir destek veriyordu ki. 90. dakikada Konyaspor gol atinca öyle bir sevindi ki o sevinci hala gözlerimin önünde. Her zaman arkadaslarini düsünen öyle güzel bir insandi. Allah rahmet eylesin. Ailesine, sevenlerine, Konyaspor camiasina ve ülkemize bir kez daha bassagligi diliyorum” dedi.



“Bu park Ahmet Çalik’in adinin ve anisinin yasamasi için çok önemli”

Ahmet Çalik’in Türk futbolu için çok degerli bir futbolcu olduguna vurgu yapan Konyaspor Teknik Direktörü Ilhan Palut, Karatay Belediyesi tarafindan Konya’ya kazandirilan parkin Çalik’in adinin ve anisinin yasamasi açisindan çok önemli olduguna dikkat çekti. Palut Konyaspor camiasi olarak Ahmet Çalik’in hatirasinin her zaman gönüllerinde oldugunu dile getirerek, “Böyle bir parkin açilacagini ve benim de bir konusma yapacagimi ögrendigim andan itibaren Allah’tan bana bu konusmayi tamamlayacak bir güç vermesini diledim. Ne söylesek yetersiz ne söylesek anlamsiz kalir. Bizdeki Ahmet annesi babasi için muhtesem bir evlat, abisi için muhtesem bir kardes. Türk futbolu için çok degerli bir sporcu, arkadaslari için kardesten de öte bir karakter. Ihtiyaci olan için çok büyük bir yardimsever. Kisaca özetlemek gerekirse çok degerli bir insandi. Bu kadar geçen zamanin sonunda Ahmet’in acisi yüregimizde gönlümüzde hep bir yerde ilk günkü gibi duruyor. Çalisiyoruz, maçlara çikiyoruz. Yeri geldigi zaman seviniyoruz ama bir gün bile onu unutmuyoruz. Insan hafizasi unutmaya programli böyle yaratilmisiz. Ama biz asla unutmayacagiz. Bu park gelecek nesillerde onun nasil bir insan oldugunu nasil örnek bir sporcu oldugunu hatirlamasi açisindan çok önemli ve degerli. Yüregi yanan anne, babasina ve sevenlerine sabir diliyorum. Parkin yapiminda emegi geçen Hasan Kilca Baskanimiz ve herkese yürekten tesekkürlerimi iletiyorum” diye konustu.



“Konya bir vefa sehri”

Konyaspor Baskani Fatih Özgökçen de sözlerine Ahmet Çalik ile ilgili hazirlanan videodan çok etkilendigini dile getirerek basladi.

Özgökçen, Konya’nin bir vefa sehri oldugunu söyledi ve Ahmet Çalik’i hiçbir zaman unutmayacaklarini belirtti.

Ahmet Çalik’in temiz kalpli, güzel karakterli, azimli ve mücadeleci kisiligine dikkat çeken Baskan Özgökçen, vefatinin ardinda dünyanin her tarafindan büyük futbol kulüplerinden bassagligi mesajlari geldigini ifade etti.

Özgökçen ayni zamanda Büyüksehir, Karatay, Meram ve Selçuklu belediyelerinin spor yatirimlari ve gerçeklestirdigi projelerle Konyaspor’a alt kapi kaynagi sagladigini belirterek memnuniyetini dile getirdi. Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca’dan Konyaspor’un ve Çalik ailesinin adinin parkta yasatilmasi ile ilgili talepleri olmadigini; Ahmet Çalik’in yasarken biraktigi güzel izlere binaen Baskan Hasan Kilca’nin adini büyük bir incelik göstererek parka verildigini belirtti.

Baskan Özgökçen, Çalik’in adinin yasatilmasina katkida bulunan Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca’ya tesekkür etti.

“Karatay belediyemizin yatirimi bir vefa örnegi”

Karatay Belediyesi tarafindan kazandirilan parkin bir vefa örnegi olduguna isaret eden Konya Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mustafa Uzbas; Ahmet Çalik’in durusu ve karakteri ile örnek bir insan oldugunu aktardi.

Gençlik ve Spor Bakanligi Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan merhum Ahmet Çalik’in adinin yasatilmasi için açilan parktan duydugu memnuniyeti dile getirerek, “Tüm Türkiye Ahmet kardesimizin hatirasina sahip çikiyor” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samanci ise; Hasan Kilca’nin Konya adina bir vefa örnegi sergiledigini söyleyerek kendisine tesekkür etti.

Hasan Kilca tarafindan güzel bir yatirimin Konya’ya kazandirildigini söyleyen Konya Vali Yardimcisi Mehmet Aydin; Konya’nin Çalik’i hayirla yad ettigini dile getirdi.

Konusmalarin ardindan protokol üyeleri tarafindan parkin açilisi gerçeklestirildi.

Parkin açilis programinin akabinde ise protokol üyeleri ve Ahmet Çalik’in ailesi Parkin içerisinde hayata geçirilen Kafe Karatay’i gezdi. Ayrica Karatay Belediyesi tarafindan açilisa katilan tüm vatandaslara helva dagitildi.

Karatay Belediyesi tarafindan Konya’ya kazandirilan Ahmet Çalik Parki’nin açilis törenine; Ahmet Çalik’in annesi Nurhan Çalik, Babasi Ali Çalik, Konya Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, Selçuklu Kaymakami Eflatun Can Tortop, Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, Selçuklu Belediye Baskan Vekili Baskan Faruk Ulular, Konya Il Emniyet Müdürü Engin Dinç, Konya Il Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, KOSKI Genel Müdürü Ahmet Demir, MHP Konya Il Baskani Remzi Karaaslan, AK Parti Karatay Ilçe Baskani Mehmet Genç, AK Parti Selçuklu Ilçe Baskani Mustafa Hakan Özer, Karatay Mülki Idare Amirleri, muhtarlar ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA