ABD Açiklamasi 'Erbil Yönüne Giden Bir Iran Mojer-6 Insansiz Hava Araci Düsürüldü'

ABD Merkez Kuvvetler Komutanligi (CENTCOM) tarafindan yapilan yazili açiklamada, “Yerel saatle yaklasik 14.10’da ABD Kuvvetleri, bölgedeki CENTCOM kuvvetlerine bir tehdit olarak göründügü için Erbil yönüne giden bir Iran Mojer-6 Insansiz Hava Aracini düsürdü” denildi.

ABD Açiklamasi 'Erbil Yönüne Giden Bir Iran Mojer-6 Insansiz Hava Araci Düsürüldü'


Iran’in Irak’in kuzeyine düzenledigi saldirilarda kullanildigi tahmin edilen bir insansiz hava araci ABD tarafindan düsürüldü. ABD Merkez Kuvvetler Komutanligi (CENTCOM) tarafindan yapilan yazili açiklamada, Iran’in Irak’in kuzeyine düzenledigi saldirilar kinanarak, “Bu tür ayrim gözetmeyen saldirilar, masum sivilleri tehdit ediyor ve bölgenin zorlu mücadele edilen istikrarini riske atiyor” denildi.

Saldirilar sirasinda ABD kuvvetlerinde herhangi bir can ve mal kaybi yasanmadigi ifade edilen açiklamada, “Yerel saatle yaklasik 14.10’da ABD kuvvetleri, bölgedeki CENTCOM kuvvetlerine bir tehdit olarak göründügü için Erbil yönüne giden bir Iran Mojer-6 Insansiz Hava Aracini düsürdü” denildi. Açiklamada ayrica, ABD güçlerinin Irak hükümetinin daveti üzerine terör örgütü DEAS’in yenilgisinin kalici saglanmasinda ortak güçlere tavsiyede bulunmak, yardim etmek ve olanak saglamak için Irak’ta faaliyet gösterdigine dikkat çekildi.

Öte yandan Iran, Irak’in kuzeyinde bulunan ayrilikçi Komele ve Iran Kürdistan Demokrat Partisi örgütlerinin merkezlerini hedef almis, saldirilarda 9 kisi hayatini kaybetmis, 32 kisi de yaralanmisti.
Kaynak: İHA