Korkuteli MYO'da Elektronik Haberlesme Laboratuvari Açildi

Akdeniz Üniversitesi Korkuteli Meslek Yüksekokulu’nda, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi’nin (ATSO) destegi ile hayata geçen Elektronik Haberlesme Laboratuvari açildi. Açilis törenine Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Korkuteli Kaymakami Sezgin Üçüncü, ATSO Baskani Davut Çetin, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Cengiz Toker, Genel Sekreter Ali Evren Imre, Korkuteli MYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Zanbak, müdür yardimcilari Ögr. Gör. Nermin Bilek ve Ögr. Gör. Dr. Sema Dirgen Öz, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Korkuteli MYO'da Elektronik Haberlesme Laboratuvari Açildi


“Her sey kaliteli bir egitim için”

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversite ve sehir is birliginin güzel bir örnegi olan ATSO Elektronik Haberlesme Laboratuvarinin açilisi için bir arada olmaktan mutluluk duydugunu ifade etti.

2022-2023 egitim ögretim yilinin hayirli olmasi temennisinde bulunan Rektör Özkan, “Üniversitemizin 12 meslek yüksekokulundan bir tanesinde beraberiz. Çok güzide bölümleri var. Meslek yüksekokulundan mezun olan ögrencilerimize sektörün ihtiyaci var ki hakikaten MYO’lar çok kiymetli ve çok da kaliteli olmalari gerekiyor. Bu da nasil olacak tabi ki alt yapilarinin bu laboratuvarlarla desteklenmesiyle olacak. Baskanimiz söyledi; ‘her seyi devletten beklememek gerekiyor’ diye. Samsun Valimiz ile de görüsürken konu konuyu açti. Gaziantep, Kayseri ve Malatya’daki is adamlarinin ne kadar ciddi hayirlar yaptigini ve yaristigini söyledi.

Ben bunlari görmek istiyorum Antalya’da. Var ama yetmez bir sürü turizmcimiz var, bir sürü sanayicimiz var. Almadan vermek Allah’a mahsus. Bizim aldigimizi sehre vermemiz gerekiyor.” dedi.



“MYO’larin ilçelere önemli katkisi var”

Meslek yüksekokullarinin istihdam imkaninin genisligine deginen Rektör Özkan, “Bunun için nitelikli bir egitim çok önemli. Açilisini yaptigimiz laboratuvar sayesinde ögrencilerimiz çok daha güzel, kaliteli bir egitim alacaklar insallah. Laboratuvarin açilisinda destegi olan ATSO Baskanimiz Davut Çetin’e ve üyelerine tesekkür ediyorum. Geldigim günden beri hakikaten çok önemsiyorum üniversitenin sehir ile is birligini. Biz hep merkezi konusuyoruz ama ilçelerde çok kiymetli. Ilçelerde bulunan MYO’larimizin ekonomiye ve istihdama katkisi çok önemli. Ögrencilerimiz de ilçelerimizde sosyal hayata katkida bulunuyorlar. Laboratuvar açilisinda emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Yeni egitim ögretim döneminin hayirli olmasini diliyorum.” seklinde konustu.



“Ögrencilerimiz için elimizi tasin altina koymaliyiz”

ATSO Baskani Davut Çetin, yedi yillik görev süresi boyunca Antalya’ya hizmet etmekten mutluluk duydugunu söyleyerek memleketi olan Korkuteli’ne pozitif ayrimcilikta bulundugunu ifade etti.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile üniversite-sehir is birligi içerisinde birçok projede bir arada olduklarini söyleyen Çetin, “Elektronik ve Otomasyon bölümünde 105 ögrencimiz var ama burada haberlesme alaninda çocuklarin ögrenebilecegi bir laboratuvar olmamasi üzerine böyle bir laboratuvari kurma karari aldik. Bütçelerde pandemiden dolayi sikinti vardi ama bütün imkanlarimizi zorlayarak laboratuvarin tamamini alalim dedik. Iki parça halindeydi burasi. Yüzde 30-35’i gelecek olan aletlerde var. Üniversiteler ögrencilerin egitimi için her seyi yapiyorlar ama biz is adamlari da ögrencilerimiz ve üniversitemiz için elimizi tasin altina koymaliyiz. Korkuteli’ne ne kadar çok ögrenci gelirse Korkuteli’nin sosyal hayatina ve ticaret hayatina o kadar çok destek verir.” diye düsündügünü söyledi.



8 programda egitim devam ediyor

Korkuteli MYO’da toplam alti bölüm yer aldigini ve bu bölümlerde 8 program oldugunu söyleyen Müdür Doç. Dr. Mehmet Zanbak ise “Yeni egitim ögretim döneminde Yüksekokulumuzda 382 aktif kayitli ögrencimiz bulunmaktadir. 32 ögretim elemani ve 18 idari personelimizle egitim ögretim faaliyetlerini sürdürüyoruz. Elektronik Haberlesme Teknoloji Programi ögrencileri için açilacak olan laboratuvarimiz ögrencilerimizin egitim hayatina ciddi anlamda katki saglayacaktir. Laboratuvarimizin açilmasinda Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan, ATSO Baskani Davut Çetin basta olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ederim.” dedi.

Konusmalarin ardindan Rektör Özkan, ATSO Baskani Çetin’e günün anisina plaket takdim etti. Protokol üyeleri laboratuvari gezerek ögretim üyelerinden bilgi aldi.

Rektör Özkan Elmali Meslek Yüksek Okulu’nu da ziyaret etti

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Korkuteli programinin ardindan Elmali Meslek Yüksekokulu’nu da ziyaret ederek ögretim üyeleri ve ögrencilerle sohbet etti. Elmali MYO Müdürü Doç. Dr. Mükerrem Oral, müdür yardimcilari Ögr. Gör. Dr. Recep Balkiç, Ögr. Gör Sinan Biçer ve ögretim üyeleri tarafindan karsilanan Rektör Özkan’a, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Cengiz Toker ve Genel Sekreter Ali Evren Imre eslik etti. Yeni egitim ögretim yilinin hayirli olmasi dileklerini ileten Rektör Özkan ögretim üyeleri ile bilgi alisverisinde bulundu ve ögrenciler ile de bir süre sohbet etti. Rektör Özkan günün anisina ögretim üyeleri ve ögrencilerle fotograf çektirdi.
Kaynak: İHA