'Gezici Çanakkale Müzesi Sergisi' Havza'da

Samsun’un Havza ilçesinde "Gezici Çanakkale Müzesi Sergisi" açildi.

'Gezici Çanakkale Müzesi Sergisi' Havza'da
Havza Kaymakami Cengiz Nayman ve Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir, Havza 25 Mayis Ilkokulu Çok Amaçli Salonu’nda açilan sergiyi ziyaret ederek ögrenciler ile birlikte gezdiler. Havza Kaymakami Nayman ve Belediye Baskani Özdemir ilk olarak Gezici Çanakkale Müzesi Sergisi görevlisi Ali Murat Kalegil tarafindan ögrencilere yönelik yapilan ve Çanakkale Deniz Zaferi ile kara savaslari hakkinda bilgilerin verildigi bilgilendirmeye katildilar.

Daha sonra ise ögrenciler ile sergiyi gezdiler.

Kaymakam Nayman, serginin Çanakkale’ye gitme imkani bulamayan ögrenciler için büyük bir imkan sagladigini ifade ederek, “Çanakkale yardan ve candan geçilerek kazanilan bir zaferdir. Çanakkale’de kanlarini ve canlarini seve seve veren atalarimizin destanidir Çanakkale. Çanakkale’de ve vatanimizin ve milletimizin birlik ve bütünlügü için sehit olan askerlerimizi rahmet ve sükran ile aniyorum. Ruhlari sad olsun. Bu güzel ve anlamli serginin ilçemize gelmesine vesile olan Kozan Belediyemizi kutluyorum” dedi.

Baskan Özdemir ise her Türk çocugunun Çanakkale’yi ve Çanakkale ruhunu görmesi ve yasamasi gerektigini belirterek, “Japonlar daha ana sinifi çagindaki çocuklarini Hirosima’ya götürerek geçmiste yasanmis olaylari onlara asilayarak bu olaylardan ders çikarmalarini sagliyorlar. Bizim Hirosima’dan daha büyük bir Çanakkale destanimiz var. Her Türk vatandasinin geçmiste atalarimizin destan yazdigi o günlerden kalma ürünlerin yer aldigi müzemizi gezmesi lazim” diye konustu.

Havza Kaymakami Nayman ve Belediye Baskani Özdemir’e Havza Milli Egitim Müdürü Ugur Saglam, Havza Belediye Baskan Yardimcisi Zeki Kurt eslik etti.
Kaynak: İHA