ÇAKÜ 'Global Hareketlilik Agi'na Üç Kitadan 6 Üniversiteyi Daha Ekledi

Çankiri Karatekin Üniversitesi, Afrika, Avrupa ve Asya’daki farkli ülkelerden 6 üniversite ile Erasmus ve uluslararasi is birligi protokolü imzaladi.

ÇAKÜ 'Global Hareketlilik Agi'na Üç Kitadan 6 Üniversiteyi Daha Ekledi
Çankiri Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ), ‘global hareketlilik agi’na yeni üniversiteler eklemeye devam ediyor. Bu çerçevede, bir hafta içerisinde 3 farkli kitadan 6 ayri üniversite ile protokole imza atildi. Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Bulgaristan- Higher School of Security and Economics ve Moldova’dan Technical University of Moldova, Göney Kore Chonnam National University, Hindistan’dan Management Development Institute (MDI), Filipinler’den Cebu Technological ve University, Cezayir’den National Polytechnic School of Oran (ENP d’Oran) üniversiteleri ile Erasmus ve uluslararasi protokoller imzaladi.

ÇAKÜ Uluslararasi Iliskiler Ofis Baskani ve Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Ögr. Üyesi Suayip Turan da Çankiri Karatekin Üniversitesi’nin uluslararasilasmasi ve yapilan çalismalarin projeye dönüsmesi için Uluslararasi Ofis Baskanligi olarak tüm güçleri ile çalistiklarini söyledi.



Konu ile ilgili konusan Rektör Çiftçi, Türkiye’nin ve Çankiri Karatekin Üniversitesi’nin isminin yedi kitada duyulmasi ve bilimsel hayata katki sunmasini hedeflediklerini ve bu dogrultuda ekip olarak gece gündüz çalistiklarini belirterek bu sürece katki saglayan tüm çalisma arkadaslarina tesekkür etti.
Kaynak: İHA