Kocasinan Belediyesi Agaçlandirma Sezonuna Hazir

Ilçe belediyeler ölçeginde Türkiye’nin en genis fidanligini bünyesinde bulunduran Kocasinan Belediyesi, agaç dikim sezonuyla birlikte yine on binlerce agaci toprakla bulusturacak. Ilçeyi daha güzel hale getirmek için yogun gayret eden Kocasinan Belediyesi, Ekim ayi itibari ile 100 binden fazla agaci toprakla bulusturmayi hedefliyor.

Kocasinan Belediyesi Agaçlandirma Sezonuna Hazir
Yesil alan çalismalariyla toplam 6 milyon 50 bin 962 metrekare ile ilçeyi dünya standartlarinin üzerine çikartarak, ‘Yeni bir yemyesil Kocasinan’ insa eden Kocasinan Belediyesi, 2022 yilin son aylarinda yeni yesil alan ve agaç dikimiyle yeni bir rekora hazirlaniyor. Gelecek nesillere daha yesil bir Kocasinan birakmayi hedefleyen Kocasinan Belediyesi, uzun ömürlü olmasi ve nesilden nesile saglikli bir sekilde ulasmasi için Kayseri iklimine uygun agaçlari, yine toprakla bulusturacak. Özellikle 10-20 yas arasi agaçlari toprakla bulusturan Kocasinan Belediyesi, agaç dikim sezonuyla birlikte her hafta düzenli bir sekilde agaç dikim etkinligi gerçeklestirecek. 2015 yilinda 40 bin agaç, 2016 yilinda 70 bin agaç, 2017 yilinda 100 bin agaç, 2018 yilinda 125 bin agaç, 2019 yilinda 100 bin agaç, 2020 yilinda 100 bin agaç, 2021 yilinda 100 binden fazla agaci toprakla bulusturan Kocasinan Belediyesi, bu yil ise rekor agaçlandirma faaliyetleriyle Kocasinan’in yesil alan miktarini daha da artiracak.

Öte yandan ilçe belediyeler ölçeginde Türkiye’nin en genis fidanligini bünyesinde barindiran Kocasinan Belediyesi’nin Oruçreis ve Gömeç Mahallesi’ndeki Park ve Bahçeler Müdürlügüne bagli fidanlikta bulunan üretim alaninda, Kayseri iklimine uygun 10-20 yas arasi agaçlar dikilmek için hazir hale getirildi.

Kaynak: İHA