Kars'ta Gelisi Güzel Atilan Çöpler Çevreyi Kirletiyor

Kars’ta gelisi güzel atilan çöpler, çevreyi kirletiyor. Rüzgarin etkisiyle etrafa savrulan çöpler ise insan sagligini tehdit ediyor.

Kars'ta Gelisi Güzel Atilan Çöpler Çevreyi Kirletiyor
Kars’ta Belediye Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri gelisi güzel dökülen çöplerle basa çikamiyor. Belediye’nin çöp saatleri uygulamasina uymayarak çöp konteynirlari yanina atilan çöpler hem caddelere dagiliyor, hem de belediye çalisanlarina zor anlar yasatiyor.

Özellikle Organize Sanayi Bölgesi bulunan isyerleri çalisanlarinin çöp konteynirina atmayarak, konteynirin yanina biraktigi çöpler, hem yeni yapilan asfalt yol kirletirken, hem de görünümü olumsuz etkiliyor.

Sanayi Sitesi’ne araçlarini tamir ettirmek için gelen vatandaslar ise etrafa savrulan çöplere tepki gösteriyor.

Organize Sanayi Sitesi’nde etrafin çöple dolu oldugunu ifade eden vatandaslar, “Organize Sanayi Sitesi yeni sicak asfalt yol ve kaldirim yapildi. Belirli noktalara da çöp konteynirlari konuldu. Ancak burada çöpler konteynira degil sokaga atiliyor. Bundan kimse de rahatsiz olmuyor. Böyle bir mantik olur mu? Belediye ekipleri ne yapsin, çöp alim saatleri var. Herkesin evinin isyerinin önünden o saatlerde çöpler aliniyor. Ancak burada çöpler gelisi güzel dökülüyor. Belediye kesinlikle gelisi güzel çöp dökenlere ceza kesmelidir” dediler.

Öte yandan Organize Sanayi Sitesi ve Küçük Sanayi Sitesi etrafi çöpten geçilmezken, vatandaslar isyeri sahiplerini de duyarli olmaya davet etti.

Belediye ekipleri ise gelisi güzel atilan çöpleri temizleyerek bölgeden ayrildi.
Kaynak: İHA