Yunusemre'de Altin Kemerin Sahibi Hüseyin Gümüsalan Oldu

Yunusemre Belediyesinin organizasyonunda bu yil 7’ncisi düzenlenen Geleneksel Yuntdagi Yagli Pehlivan Güresleri’nde 14 boyda 67’si baspehlivan olmak üzere yaklasik 500 pehlivan Yunusemre ilçesinde kispet kusandi. Kiyasiya gerçeklesen müsabakalar sonunda altin kemerin sahibi Hüseyin Gümüsalan oldu.

Yunusemre'de Altin Kemerin Sahibi Hüseyin Gümüsalan Oldu
Ata sporu gürese olan ilgiyi arttirmak, gençleri spora yönlendirmek amaciyla Yunusemre Belediyesinin Manisa Yagli Pehlivan Güres Gelenegi’nin 577. yil dönümünde Ortaköy Er Meydani’nda 7’ncisini düzenledigi Geleneksel Yuntdagi Yagli Pehlivan Güresleri yogun ilgi gördü. Son Kirkpinar Baspehlivani Cengizhan Simsek ile beraber Ali Gürbüz, Ismail Balaban, Orhan Okulu, Ismail Koç, Recep Kara, Mustafa Tas, Mehmet Yesilyesil gibi Türkiye’nin ünlü 67 baspehlivaninin da aralarinda bulundugu yaklasik 500 pehlivan Ortaköy Er Meydani’na çikti. Organizasyonu; Manisa Valisi Yasar Karadeniz, AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, MHP Grup Baskanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, AK Parti Manisa Milletvekilleri Tamer Akkal, Ismail Bilen, AK Parti Balikesir Milletvekili Yavuz Subasi, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Yagli Güres Düzenleyen Kentler Birligi Baskani Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Yunusemre Kaymakami Atilla Kantay, Sehzadeler Kaymakami Cemal Hüsnü Çaykara, Denizli Beyagaç Belediye Baskani Mustafa Akçay, Sinop Dikmen Belediye Baskani Adnan Acar, Ahmetli Belediye Baskani Ahmet Alhan, AK Parti Manisa Il Baskani Salih Hizli, MHP Manisa Il Baskani Murat Öner, Manisa Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mehmet Yilmaz, meclis üyeleri, daire müdürleri, sivil ve siyasi toplum kurulusu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve on binlerce güressever izledi.

Güres öncesi Mesir macunu saçildi

Müsabakalar öncesi Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi, Güres Komitesi Baskani Necip Denktas, davetliler ve baspehlivanlarla birlikte vatandaslari selamladi. Selamlama sirasinda tribünlere mesir macunu saçildi. Güreslerde sporculara basarilar dileyen Baskan Çerçi, “Türkiye’nin dört bir yanindan gelen güresseverler, protokol üyeleri, degerli misafirler bugün güreslerimizi yapiyoruz. Türkiye’nin en basarili baspehlivanlari burada kispet kusanacaklar. Gençlerimizi ata sporumuz olan yagli gürese yönlendirmek istiyoruz. Güzel bir tesis yaptik. Ama sadece bu organizasyonu yapmiyoruz elbette. Hizmet ve projelerimizle marka olma yolunda emin adimlarla ilerliyoruz. Amacimiz ‘Bu kubbede hos bir seda birakabilmek. Müsabakalarda yer alan güresçilerimize basarilar diliyorum. Organizasyonda emegi olan tüm arkadaslarima tesekkür ediyorum” diye konustu.

Önümüzdeki yilin agalik açik arttirmasi da müsabakalar sürerken yapildi. Agalik için 2021-2022 Güres Agasi Celal Yaz, is insanlari Faik Bahçecikli, Yücel Aydin, Osman Çimenoglu yaristi. Çekismeli geçen açik arttirmada 1 milyon 200 bin TL ile önümüzdeki yilin agasi is insani Yücel Aydin oldu. Açik arttirmanin ardindan Baskan Çerçi, Güres Agasi adina açik arttirmaya katilan Irfan Aydemir ve agalik için yarisan adaylarla birlikte vatandaslari selamladi.

Altin kemerin sahibi Hüseyin Gümüsalan oldu

Türkiye’nin en basarili güresçilerinin kispet kusandigi müsabakalarda baspehlivanlar Yuntdagi’nda altin kemer sahibi olmak için ter döktü. Finalde Ali Gürbüz ve Hüseyin Gümüsalan güresti. Kiyasiya geçen müsabakanin galibi Hüseyin Gümüsalan oldu. Müsabakalarda; 2.’ligi Ali Gürbüz, 3.’lügü ise Menderes Saltik ve Süleyman Baser elde etti. Sampiyonlara madalyasini Baskan Çerçi ve protokol üyeleri takti.

Minik 1, Minik 2, Tesvik 1, Tesvik 2, Tozkoparan, Deste Küçük Boy, Deste Orta Boy, Deste Büyük Boy, Küçük Orta Küçük Boy, Küçük Orta Orta Boy, Küçük Orta Büyük Boy, Büyük Orta Boy, Basalti ve Bas olmak üzere 14 boyda gerçeklesen müsabakalar yogun ilgi gördü. Müsabakalarda basarili olan güresçilere madalyalarini protokol üyeleri takti. Büyük begeniyle izlenen güresleri on binlerce vatandas takip etti.
Kaynak: İHA