Türkiye'nin En Büyük Kütüphanelerinden Biri Olacak

Samsun Büyüksehir Belediyesi (SBB) tarafindan Atakum’da yapimina baslanan modern kütüphane, Türkiye’nin en büyük kütüphaneleri arasinda yer alacak.

Türkiye'nin En Büyük Kütüphanelerinden Biri Olacak
SBB tarafindan Türkiye’nin en büyüklerinden biri olacak kütüphane Samsun’a kazandiriyor. Kültür ve Turizm Bakanligi Kütüphaneler ve Yayimlar Genel Müdürlügü is birligi ile Atakum ilçesindeki yikilan ‘Türk-Is Egitim Merkezi’nin oldugu alana insa edilen kütüphane 7 gün 24 saat hizmet verecek. 2024 yilinin Aralik ayinda Samsun halkinin hizmetine açilacak kütüphane 2 bin 365 metrekare ticari alan, 27 bin 570 metrekare insaat alani, 167 araçlik otopark, 1098 oturma kapasitesi ile 525 bin kitap kapasitesine sahip olacak.

SBB Baskani Mustafa Demir, yapilacak kütüphanenin Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesi’nden sonra kitap kapasitesi ve fiziki yapisi itibariyle Türkiye’nin en büyüklerinden biri olacagini söyledi.

Demir, “Bu proje beni gerçekten çok heyecanlandiriyor. Kütüphane bittiginde 7’den 70’e herkes buraya gelecek. Samsun’un bulusma noktasi olacak. Teknolojik altyapi destegiyle de çaga uygun bir sekilde tamamlanacak. Büyüksehir Belediyesi olarak mazimizden bize miras bu güçlü birikimle, güçlü yeni nesiller yetistirmek, gençlerimizin gelisimine katki saglamak adina her türlü adimi kararlilikla atiyoruz. Egitimden kültüre sehrin hayatina müthis bir mesafe kat ettirecek” dedi.

Kaynak: İHA