Mimar Sinan Çarsisi, Ekin Uzunlar Konseriyle Açildi

Üsküdar’in tarihi ve mimari dokularina uygun sekilde insa edilen Mimar Sinan Çarsisi, Ekin Uzunlar konseriyle açildi. Açilisa gelen binlerce vatandas konserde doyasiya eglendi.

Mimar Sinan Çarsisi, Ekin Uzunlar Konseriyle Açildi


Üsküdar’da mimari dokular dikkate alinarak yapimi tamamlanan Mimar Sinan Çarsisi, Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen ve çok sayida vatandasin katilim sagladigi açilisla hizmete sunuldu. 4 bin 500 metrekare insaat alani üzerine kurulan ve 102 ticari bagimsiz bölümden olusan çarsinin açilisinda Ekin Uzunlar sahne aldi. Vatandaslar, Ekin Uzunlar konseriyle doyasiya eglendi. Konser öncesi konusan Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, çarsinin alt kismina da Antikacilar Çarsisi’nin getirilecegini belirtti.

Geçmisin izlerini tasiyan Mimar Sinan Çarsisi ise büyük begeni topladi.

“Üsküdar artik meydanlariyla bilinen bir yer haline geldi”

Mimar Sinan Çarsi’si açilisina katilan Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, “Üsküdarimiz, Mimar Sinan Çarsisi ve meydaniyla birlikte bambaska bir çehreye dönüstü. Bu çarsi ve meydanlari sadece fiziki bir yapi olarak görmemek lazim. Burada tarih, kültür ve sanat var. Üsküdar’in tarihi yapisina uygun bir yapi ortaya çikti. Üsküdar’imiza çok yakisti. Üsküdar artik meydanlariyla bilinen bir yer haline geldi. Bu çarsinin altina Antikacilar Çarsisi’ni getiriyoruz. Üsküdar zaten bir cazibe merkeziydi, daha da ilgi çekici bir yer haline geldi. Hemen yani basimizdaki Gastronomi Sokagi ile beraber burasi bir kültür havzasi haline geldi. Hayirli olsun” dedi.



“Çok egleniyoruz”

Açilisa katilarak konserde eglenen vatandaslardan Hatice Laleli, “Baskanimiz sag olsun bizim için buralari yaptirdi. Yaninda bir de konserimiz de var. Çok egleniyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA