Kilikya Ultra Maratonu'nda Dereceye Girenler Ödüllerini Aldi

İçel Büyüksehir Belediyesince bu yil ilk kez gerçeklestirilen ‘Kilikya Ultra Maratonu’ tamamlanirken, dereceye girenler ödüllerini aldi.

Kilikya Ultra Maratonu'nda Dereceye Girenler Ödüllerini Aldi
Maratonun ardindan gerçeklesen ödül töreninde tüm sporculari kutlayan İçel Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, “Ben katilan tüm sporcularimiza tesekkür ediyorum. Esas olan yarismadan ziyade, bu güzel doga içerisinde ve tarihi yerlerimizde kosuyu bitirmekti. Hepinizi tebrik ediyorum” dedi.



“Gelecek sene daha genis katilimli bir organizasyon yapacagiz”

3 gün süren etkinliklerin büyük bir cosku ile tamamlandigina dikkat çeken Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serdal Gökayaz ise “Bizler de çok mutluyuz. 3 günlük maraton süreci çok coskulu bir sekilde geçti. Umuyoruz ki gelecek sene daha genis bir katilimla, daha coskulu bir sekilde bu organizasyonu yapacagiz. Katilan herkese tesekkürlerimizi sunuyoruz. Bu anlamda, kazanan ve basarili olan sporcularimizi da tebrik ediyorum” diye konustu.



“Ilk defa yapilmasina ragmen, çok profesyonelce hazirlanmisti”

Kilikya Ultra Maratonu’nda en uzun parkur olan 54 kilometrede birin olan Sakircan Faizulloev, "Çok zor bir parkurdu. Bu parkuru uzun zamandir bekliyordum. Yokuslar, inisler, çok hatirda kalacak olan bir parkur oldu. Organizasyon mükemmeldi, bir eksiklik bulamadim. İçel’deki bütün yarislara katilmak istiyorum" ifadelerini kullandi.

Ayni parkuru kadinlar kategorisinde birinci tamamlayan Halide Kaya ise “Ilk defa yapilan bir organizasyon olmasina ragmen çok profesyonelce hazirlanmisti. Degisik tarihi ören yerlerinden geçtik. Gerçekten çok güzeldi. Özellikle 50 kilometreden sonra yorgunluk had safhadaydi ama deniz kiyisindan çok güzel yerlerden geçtik, onlara bakmaya doyamadim. Simdi yorgunluk falan kalmadi” seklinde konustu.



“5 kategoride dereceye giren isimler belli oldu”

Yapilan yarislar neticesinde 7 Kilometre Erkekler Genel Klasmanda Ridvan Aykul 1., Fahrettin Çakay 2. ve Derya Yalgin 3. olurken, 7 Kilometre Kadinlar Genel Klasmanda Aybüke Bozkurt 1., Sinecan Ugur 2. ve Esra Uygun 3. oldu.

15 Kilometre Erkekler Genel Klasmanda Koray Het 1., Denis Kochenkov 2. ve Kaplan Can Tan 3. olurken, 15 Kilometre Kadinlar Genel Klasmanda Fatma Tas 1., Burcu Çinçin 2. ve Gülhan Gözde Koçu 3. oldu.

33 Kilometre Erkekler Genel Klasmanda Sahap Dede 1., Erdogan Özkan 2. ve Sertaç Yazar 3. olurken, 33 Kilometre Kadinlar Genel Klasmanda Songül Berikol 1., Feride Bilir 2. ve Tugba Hunili 3. oldu.

33 Kilometre Takimlar Yarisinda Anastasia Nikolaeva-Dimitri Malichev-Mehmet Kelleözü 1., Levent Oral-Faruk Nazli-Tugba Budakoglu 2. ve Evgenia Safanova- Alexsei Goroshandki-Evgeni Igoshin 3. oldu.

54 Kilometre Erkekler Genel Klasmanda Sakircan Faizulloev 1., Suat Azer 2. ve Volkan Murat Uzun 3. olurken, 54 Kilometre Kadinlar Genel Klasmanda Halide Kaya 1., Sevinç Süseli 2. ve Çagdas Özer 3. oldu.

Dereceye giren sporculara ödülleri, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, Genel Sekreter Yardimcisi Serdal Gökayaz, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskani Emrullah Taskin ve Erdemli Koordinasyon Müdürü Vedat Uzunbag tarafindan takdim edildi.
Kaynak: İHA