Antalyalilar Ünlü Seflerin Söylesi Ve Workshopuna Akin Etti

Turizmin baskenti, lezzetin kaynagi Antalya’da Food Fest Antalya’nin üçüncü gününde Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek ünlü Master Sefler Mehmet Yalçinkaya, Somer Sivrioglu ve Danilo Zanna ile bulustu. Ünlü sefler, bereketli topraklara sahip Antalya’nin Türkiye’nin manavi oldugunu belirterek, gastronominin önemine vurgu yapti. Ünlü seflerin paneline Antalyalilar akin etti.

Antalyalilar Ünlü Seflerin Söylesi Ve Workshopuna Akin Etti


Antalya Büyüksehir Belediyesinin ev sahipliginde gerçeklesen I. Uluslararasi Food Fest Antalya üçüncü ve son gününde de yerel lezzetlerin kesfedildigi, ögretici ve eglenceli birbirinden farkli etkinlikle devam etti. Yerel gidaya sahip çikmak amaciyla, “Sürdürülebilirlik, Biyoçesitlilik & Yerel Ürünlerin Desteklenmesi” temasiyla düzenlenen festivalde dünyadan ve Türkiye’den birbirinden ünlü Michelin yildizli sefler, gurmeler, gastronomi ve turizm yazarlari, sektörün farkli alanlarindaki profesyonelleri, yeme içme sektöründeki isletmeciler bir araya geldi. Festival bünyesinde ünlü sefler Mehmet Yalçinkaya, Somer Sivrioglu ve Danilo Zanna Antalyalilarla bulustu. Ünlü sefler, Mehmet Yalçinkaya ve Somer Sivrioglu, Gökmen Sözen moderatörlügünde, ‘Antalya’nin yemeklerinin gün yüzüne çikmasi ve tanitiminin artmasi’ konulu söyleside Antalyalilarla bulustu. Antalyalilar ünlü seflerin söylesisine yogun ilgi gösterdi. Antalya yemeklerinin ve gastronominin konusuldugu söyleside, Yalçinkaya ve Sivrioglu, harika ve muhtesem bir festival düzenlendigini belirterek, “Burada olmaktan çok mutluyuz. Antalya’da bunun yapilmasi gerekiyordu. Gastronominin ilerlemesi gerekiyordu. Antalya Türkiye’nin manavi, bahçesi. Ürün bazinda önemli bir kent. Turizmin incisi. Simdi gastronomi alaninda da en iyi yerlere gelecek. Baskanimiz Muhittin Böcek’in gastronomiye verdigi deger için ve bizi sizlerle bulusturdugu için tesekkür ediyoruz” dedi.



Master sefler bulustu

Etkinlik sahnesinde gerçeklestirilen söylesinin son bölümüne, Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek de eslik etti. Antalyalilarin sevgi seli ile karsilanan Baskan Böcek, Food Fest Gastronomi Festivali’nin Antalya’nin bir eksigi oldugunu belirterek, “Hemserilerimizin talepleri dogrultusunda hizmetlerimize devam ediyoruz. Food Fest’in. Bu eksikligini gidermek istedik. Festivalimizi gerçeklestirdik. Yurt içi ve yurtdisindan önemli konuklarimizi agirliyoruz. Ana tema üreticilerle tüketicileri bulusturup, ‘tarladan soframiza’ dedik. Festivallimizi devam ettirecegiz. Daha güzel isler yapacagiz. Antalya kültür, sanat, festival kenti. Yurdumuzu en iyi sekilde temsil eden seflerimize tesekkür ediyorum iyi ki varsiniz” dedi.

Baskan Böcek etkinlik sahnesinden 1-8 Ekim tarihleri arasinda düzenlenecek 59. Antalya Altin Portakal Film Festivaline Antalyalilari davet etti. Daha sonra ünlü sefler Yalçinkaya ve Sivrioglu’na plaket ve hediye takdim etti.

Italyan sef Darila Zanna’nin Antalya sevgisi

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek daha sonra, Italyan sef, sunucu, isletmeci ve Master Sef Danilo Zanna’nin etkinlik sahnesinde düzenlenen Workshop’una katildi.

Zanna Antalya hayranligini dile getirerek, “Antalya’yi çok seviyorum. Kendimi burada misafir hissetmiyorum. Burada iki yil çalistim. Havasi, suyu, topragi ayri güzel. Çok sanslisiniz. Antalya’nin bereketli topraklari var. Mutfagi da ayri bereketli. Bu bereketi de dogru kullanmak lazim. Festival organizasyonu çok güzel. Yurt içi ve disindan önemli konuklar var. Baskana çok tesekkür ediyorum” dedi.



Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek de, ünlü sef Danilo Zanna’ya festivale katilimindan dolayi tesekkür ederek, Antalya’da restoran açma sözü aldi. Baskan Böcek, Zanna’ya plaket ve hediye takdim etti. Baskan Böcek ve ünlü sefler birlikte Antalyalilarla bol bol selfie çekti.
Kaynak: İHA