Rekortmen Vali Yardimcisi Onlarca Kisinin Hayatini Kurtardi
Bugüne kadar resmi olarak 81, kayitlara geçmeyen ise 20 olmak üzere toplam 101 ünite ’tam kan’ bagisiyla Manisa birincisi olan Vali Yardimcisi Hayri Sandikçi, bugüne kadar onlarca kisinin hayatini kurtardi.

Valimiz emeklilik yasina gelmis ama halen daha sagligi yerinde. Bunun en önemli sebeplerinden biri de hayatinin düzenli olmasi ve kan bagisini düzenli vermesidir. Çünkü kan vermenin vücuda faydalari oldugu gibi sosyal sorumluluk olarak da 3 kisiye hayat veriyor” dedi.
“Türkiye’nin kan ihtiyaci 3 milyonun üzerindedir”
Türkiye’nin 3 milyon tam kan bagisina ihtiyaç duydugunu söyleyen Türk Kizilay Manisa Subesi Kan Bagis Merkezi Müdürü Dr. Ismet Nardal, “Türkiye’nin kan ihtiyaci 3 milyonun üzerindedir. Bunun yüzde 92’sini Türk Kizilay karsiliyor. Kan acil degil devamli bir ihtiyaçtir. Bir olay olur kan ihtiyaci artar. Manisa’nin kan ihtiyacini Manisa Kan Bagis Merkezi olarak karsiliyoruz. Bizim hedefimiz 71 bin 100’dür. Korona virüs salgini döneminde bu ne yazik ki azaldi. Dolayisiyla pandemi döneminde eksigimiz oldu. Ancak Manisa hastanelerinin kan ihtiyacini karsilamakta yeterliyiz. Ancak sadece biz kendimizi degil bölgemizi düsünecegiz. Bölgemiz Türkiye’yi düsünecek. Biz Izmir bölgemize de destek veriyoruz. Bizim kan alma oranimiz Türkiye genelinin üzerinde. Kadinlarda kan bagisi oranimiz özel projelerimizle yüzde 30’lara kadar çikti. Dolayisiyla Manisa Kan Bagis Merkezi görevini layikiyla yerine getiriyor. Hiçbir zaman yeterli demeyiz. Çünkü sadece kendimizi Manisa’yi degil, Ege Bölgesini düsünecegiz, Ege Bölgesi de Türkiye’yi düsünecek” dedi.
Resmi olarak 81, kayitlara geçmeyen ise 20 olmak üzere toplam 101 ünite ’tam kan’ bagisi yapan Vali Yardimcisi Hayri Sandikçi, “Manisa, Türkiye geneline göre iyi durumda. Ama Türkiye genelinde biz yeteri kadar kan bagisi konusunda sorumluluk içerisinde davranmiyoruz. Biz buna dikkat çekmek için israrla kan vermeye devam ediyoruz. Insanlar bizi örnek alsin, ihtiyaç duyduklarinda kan bulabilsin diye tesvik ediyoruz. Kan verdiginizde hem bir sosyal sorumluluk duygusu olusuyor. Insanlara yardim ve hizmet etmis oluyoruz. Hem de kendimize de faydasi var. Vücut kendini kan verdiginde yeniliyor. Dolayisiyla saglik yönünden de çok faydasi var. Ben kendimi kan verdikçe iyi hissediyorum. Emekli olunca Manisa’dan da ayrilacagiz. Memleketimize gidecegiz. Orada da sagligimiz el verdigi sürece Kizilayimiz aldigi sürece kan vermeye de devam edecegiz. Kayda geçen 81 kan bagisim gençligimde de kayda geçmeyen 20 kan bagisinda bulunmuslugum var” diye konustu.
