Istanbul'da 80 Bin Adet Sahte Parfüm Ele Geçirildi
Istanbul Il Jandarma Komutanligi ekipleri, dünyaca ünlü parfüm markalarinin birebir sahtesini üreten ve ürettikleri sahte parfümleri orijinalmis gibi göstermek için sahte bandrol ve stok numarasi vererek en çok alisveris yapilan internet uygulamalarinda açtiklari sanal magazalar üzerinden pazarlayan 3 süpheliyi yakaladi. Süphelilere ait imalathane ve depolarda yapilan aramalarda ise 80 bin sahte parfüm ele geçirildi.

Merdiven alti parfüme jandarmadan operasyon
Konuyu mercek altina alarak iz süren jandarma ekipleri, yapilan istihbari çalismalar ve fiziki takip neticesinde; kimlikleri tespit edilen R.D., N.Ç. ve Ü.D. isimli sahislarin sahte parfümleri merdiven alti olarak tabir edilen yerlerde ürettigini, sahte bandrol ve stok numarasi vererek internet üzerinden piyasaya sürdüklerini tespit etti. Süphelileri takibe alan jandarma ekipleri sahte parfümlerin üretildigi Istanbul Sultangazi’de bulunan 2 imalathane ve 1 deponun yerini belirledi. Operasyonda 80 bin adet sahte parfüm, 1 adet parfüm doldurma makinesi, 1 adet kapak basma makinesi, 1 adet jelatin kaplama makinesi ile çok sayida cam sise ve parfüm kutusu ele geçirildi.
Ayni suçu daha önce de islemisler
Jandarma ekiplerince gözaltina alinan R.D., N.Ç. ve Ü.D. isimli süphelilerin daha önce ayni suçtan yakalandiklari ortaya çikti. Süpheliler, ifadelerinin alinmasinin ardindan adli makamlara sevk edildi.
