Ermenistan'in Azerbaycan'a Saldirilarini Protesto Etmek Isteyenler Taksim'de Toplandi

Ermenistan’in Azerbaycan’a yönelik saldirilarini protesto etmek isteyen bir grup Taksim’de toplandi. Polis, basin açiklamasi yapmak isteyen gruba izin vermedi.

Ermenistan'in Azerbaycan'a Saldirilarini Protesto Etmek Isteyenler Taksim'de Toplandi
Ermenistan’in Azerbaycan’a yönelik gerçeklestirdigi saldirilari protesto etmek isteyen yaklasik 20 kisilik bir grup Taksim Meydani önünde bir araya geldi. Grubun basin sözcülügünü Istanbul Türkiye Azerbaycan Dayanisma ve Kültür Dernegi (ISTAD) Baskani Sefer Karakoyunlu yapti. Karakoyunlu, saldirilarin Ermenistan tarafindan baslatildigini ve tüm dünyanin bu durum karsisinda sessiz kaldigini söyledi.



“Saldirilari Ermenistan’in baslattigi tüm dünya tarafindan bilinmektedir”

ISTAD Baskani Sefer Karakoyunlu, “ABD Temsilciler Meclisi Baskani Nancy Pelosi ve Büyükelçilik saldirilarini kiniyoruz. Son zamanlarda Ermenistan’in saldirgan tutumlari neticesinde gelisen olaylarda maalesef 77 Azerbaycan askerimiz sehit olmus, Ermenistan tarafindan da yüzlerce kayip verilmistir. Saldirilarin Ermenistan tarafindan baslatildigi tüm dünya tarafindan bilinmektedir. Sinir bölgesinde mayin döseyen, taciz atesi açan Ermeniler’e karsi Azerbaycan misliyle karsilik vermistir. Azerbaycan ordusu angajman kurallarini kullanmistir” dedi.

Polis, basin açiklamasina izin vermedi

Grubun basin açiklamasina baslamasindan kisa bir süre sonra polis ekipleri açiklamanin yapildigi yere gelerek protestonun izinsiz oldugunu söyleyip müsaade edilmeyecegini belirtti.

Bunun üzerine gruptakiler olaysiz bir sekilde meydandan ayrildi.
Kaynak: İHA