'Beykoz Uluslararasi Cam Festivali' Rubato Konseriyle Sona Erdi

Beykoz’un 225 yillik mirasinin Cam Çarsisi, sergiler, konserler, ustalarla atölye ve söylesilerle yeniden canlandigi “Beykoz Uluslararasi Cam Festivali” Türk Müzigi’nin sevilen gruplarindan Rubato’nun konseriyle sona erdi. Konserde Beykozlu müzikseverler sarkilara eslik ederek doyasiya eglendi.

'Beykoz Uluslararasi Cam Festivali' Rubato Konseriyle Sona Erdi


UNESCO’nun “Uluslararasi Cam Yili” ilan ettigi 2022 yilinda Beykoz Belediyesi tarafindan ilki düzenlenen ‘Uluslararasi Cam Festivali’ Rubato Grubu’nun 15 Temmuz Sehitler Meydani’nda verdigi konser ile son erdi. Rubato Grubu seslendirdigi sarkilarla festivale renk katti. Beykozlu sanatseverlerin yogun katilim gösterdigi konserde, vatandaslar sarkilara eslik ederek doyasiya eglendi. Beykoz Sahili’ndeki Cam Çarsisi, Cam Ocagi Vakfi, Beykoz Cam ve Billur Müzesi olmak üzere 3 farkli mekânda düzenlenen etkinliklerle dolu dolu geçen festival ilk günden bu yana ilçede camcilik söleni yasatti.

Cam Festivali’nde düzenlenen konsere katilan Samim Özcan, “Önceden Beykoz’da cam fabrikasi vardi kapatilinca sagolsun Belediye Baskanimizda Cam Festivali düzenledi.

Burada böyle bir konser düzenledi, biz Beykozlular için çok tesekkür ediyoruz. Insallah böyle sosyal aktivitelerde devam eder” dedi.

Festivale katilan Selma Gümrükçü, “Ben çocuklugumdan beri Beykozluyum dogma büyüme buraliyim. Cam fabrikasi vardi kapandi, yikildi, simdi buraya kuruldu çok memnunuz. Her aksam gelip ziyaret ediyoruz, alisveris yapiyoruz. Etkinliklerden çok memnunuz, Baskanimizdan çok memnunuz Beykoz’umuz çok güzel” dedi.

Kaynak: İHA