Besparmaklar Kültür Sanat Günleri Basladi

Kas Belediyesinin Kibris’taki kardes sehri Çatalköy Belediyesi tarafindan bu yil 11’incisi düzenlenen Besparmaklar Kültür Sanat Günleri’nde halk danslari gösterileri, konserler, fotograf sergisi ve sovlar yer alacak. 23 Eylül’de baslayan ve iki gün sürecek olan etkinlikte, “kardes sehir” Kas Belediyesi de yer aldi.

Besparmaklar Kültür Sanat Günleri Basladi
Kortej yürüyüsüyle baslayan etkinlik, açilis konusmalariyla devam etti. Kas Belediye Baskani Mutlu Ulutas, yaptigi konusmada, “Yavru vatanda kendimizi evimizde gibi hissediyoruz.” dedi.

Kas ile Çatalköy’ün 2015 yilinda “kardes sehir” olduklarini hatirlatan Baskan Mutlu Ulutas, “Baskanimiz, ekibiyle Kas’i ziyaret etti. Biz de buraya gelmek istiyorduk. Pandemi sürecinde seyahatlerimiz aksadi ama normallesmeyle birlikte meclis üyelerimizle buradayiz. Sizleri gördügümüz için mutluyuz. Sizlere Kas’li hemsehrilerimizin selamini getirdim.” diye konustu.

Çatalköy Belediye Baskani Mehmet Hulusioglu da ülkenin kültürünü, sanatini, sanatçisini ve yasam tarzini, yeni nesillerle ülkemizi ziyarete gelen misafirlere aktarabilmek için organize edilen bu etkinligin gururunu yasadiklarini ifade etti.

Etkinligin ilk gününde, Çatalköy Belediyesi Nostalji Halk Danslari gösterisi, Çatalköy Belediyesi Tiyatro Su Heykeller Sessiz Haykiris gösterisi, Mustafa Özdogan ve Orkestrasi konseri, fotograf sergisi, Cyprus Dance Of Fire ve SOS konseri gerçeklestirildi.

Etkinligin ikinci gününde ise çocuk mahalle oyunlari, Çatalköy Nostalji Halk Danslari, yeme içme atismalari konulu gösteri, Grup Feslikan konseri yer alacak. 11. Besparmaklar Kültür Sanat Günleri, modaci Abdullah Öztoprak’in “Zuhur” isimli sovuyla sona erecek.
Kaynak: İHA