Zehirlenmelerin Yasandigi Yuva Köyü Için Özel Heyet Olusturulacak

Bolu’da 1 kisinin öldügü 148 kisinin zehirlenme süphesiyle hastaneye kaldirildigi Yuva köyünde inceleme yapmak üzere mikrobiyoloji ve halk sagligi uzmanlari ile mühendislerden olusacak bir heyet olusturulacak.

Zehirlenmelerin Yasandigi Yuva Köyü Için Özel Heyet Olusturulacak
Bolu merkeze bagli Yuva köyünde geçtigimiz Kurban Bayrami’nda kanli ishal ve mide bulantisi sikayetiyle baslayan zehirlenme olaylarinda 1 kisi öldü, 148 kisi hastaneye kaldirildi. Hastanede tedavi edilen vatandaslardan 143’ü taburcu edilirken, 5 kisinin tedavisi devam ediyor. Yasanan olayin ardindan Bolu Valiligi ve Bolu Cumhuriyet Bassavciligi sorusturma baslatti. Köyün sebeke suyundan alinan numunelerin yani sira, köy çevresindeki fabrikalara malzeme tasiyan kamyonlarin bölgede bulunan bir tesiste yikandigi sirada kimyasal atiklarin toprak altindaki kirik su borularina sizdigi iddiasi üzerine sorusturma derinlestirildi. Yikama isleminin yapildigi bölgede yapilan kazi çalismasinin ardindan borulardan su numunesi alinarak, incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.

Özel heyet olusturulacak

Öte yandan, Bolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan Yuva köyünde kullanim sulari ve su kaynagi basta olmak üzere köyün çesitli alanlarinda daha detayli inceleme yapilmasi için mikrobiyoloji ve halk sagligi uzmanlari ile mühendislerden olusan bir heyet kurulacak.

Muhtar hakkinda sorusturma izni verildi

Köyde yasanan zehirlenmelerle ilgili ihmalleri de göz önünde bulunduran savcilik, köy muhtariyla ilgili Bolu Valiligi’nden sorusturma izni aldi. Adli sorusturmanin devam ettigi zehirlenmelerle ilgili olarak 23 Temmuz’da vefat eden 49 yasindaki Eyüp Ertem’in otopsi raporu beklendigi ögrenildi.
Kaynak: İHA