TÜRSAB Baskan Adayi Bilir, Agri'da Acente Sahipleriyle Bir Araya Geldi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birligi (TÜRSAB) için 25’inci dönem baskan adayligini ortaya koyan Ali Bilir, Agri’da acente sahipleriyle bir araya geldi.

TÜRSAB Baskan Adayi Bilir, Agri'da Acente Sahipleriyle Bir Araya Geldi
TÜRSAB’da birçok ihtisas ve komitelerde görev yapan 24’üncü Dönem Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Ali Bilir, TÜRSAB’in 25’inci dönem baskan adayi olduktan sonra il il gezerek acente sahipleriyle bir araya gelmeye basladi.

Ziyaretleri çerçevesinde Agri’ya da gelen Bilir, bir araya geldigi acente sahiplerine seçimi kazandiktan sonra yapmayi hedefledigi plan ve projelerden bahsetti.

15 yili askin süredir seyahat acenteciligi mesleginin her kademesinde görev yaptigini dile getiren Bilir, “TÜRSAB’in bundan önceki talihsizligi daha önce hiç seyahat acenteleri tarafindan yönetilmemesi. Hep belli kesimlerden gücü olan ya da seyahat sektörünün içinde bir süre bir alanda kendini güçlendirmis olan kisiler, ekonomik güç mevzusunu ön plana alarak ve bu kurumu sanki ekonomik gücü yüksek olanlar yönetebilir algisi pompalanmis. Bizim acentelerimiz uçak bileti satarak geçimini sagliyor. Bu devlete vergi ödüyor, istihdam sagliyor, kirasini ödüyor. Karsinizdaki insanlar da sizin gibi insanlar. Siz kapilarinizi asindirip, gidip bu dertlerinizi anlatmadiginiz zaman kimse size yanasmaz, uzaktan bakar. Dolayisiyla bizim meslegimizi yapan arkadaslarin bu sektörde olmasi lazim. TÜRSAB’in illeri tanitmasi için devleti de isin içine çekmesi lazim. Bunu yapabilmek içinde devletle barisik olmak zorundasin. Siyasi görüsümüz farkli olabilir, bunlar çok baska seyler ancak devlet tektir. Meclisteki tüm milletvekilleri farkli partilerden. Devletle kavga ederken siyasetle kavga ediyorsunuz. Biz kendi kabinemizi olusturacagiz içeride. Bu devletle birlikte ortak çalisabilecek kabine olacak. Insallah göreve geldigimiz zaman bu yapiyi olusturacagiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA