Suç Örgütü Operasyonunda Tutuklu Sayisi 7'Ye Yükseldi

Samsun merkez, Bafra ve Yakakent ilçelerinde suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 5 kisi daha tutuklandi. Dün tutuklanan 2 kisi ile birlikte toplam tutuklu sayisi 7’ye yükseldi.

Suç Örgütü Operasyonunda Tutuklu Sayisi 7'Ye Yükseldi


Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü ekipleri, Bafra Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Samsun merkez ile Bafra ve Yakakent ilçelerinde Sali sabahi es zamanli operasyon düzenledi.

Silahli organize suç örgütünün, tefecilik, suçtan elde edilen mal varligi degerlerini aklama, nitelikli yagma, kisiyi hürriyetinden yoksun birakma, kasten yaralama, silahla tehdit, vahim nitelikte silah bulundurmak, ruhsatsiz silah bulundurma ve tasima, suç üstlenme, uyusturucu madde ticareti yapmak suçlarindan faaliyeti tespit edilen suç örgütüne üyesi 17 kisinin yakalanmasina yönelik düzenlenen operasyona KOM Sube Müdürlügü ekiplerinin yani sira Özel Harekat Sube Müdürlügü, TEM Sube Müdürlügü, Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ve Asayis Sube Müdürlügü ekipleri de destek verdi. 52 ekip ve 168 polisin görev aldigi operasyonda haklarinda yakalama karari bulunan 17 kisiden 15’i yakalanarak gözaltina alindi. Gözaltina alinan sahislarla birlikte 6 adet degisik çaplarda ruhsatsiz tabanca, 1 adet kurusiki tabanca, 2 adet tabanca gövdesi, 2 adet telsiz, 1 adet dürbün, 4 adet 6136 SKM çerçevesinde biçak, 4 adet ruhsatsiz tüfek, 127 adet degisik çaplarda tabanca fisegi, 193 adet kartus, 5 adet sentetik ecza hap, 15 adet senet 1 adet çek 91 bin 750 lira, 1450 dolar, 5 bin 100 euro para, dijital materyaller ve çok sayida belge ve senet ele geçirildi.

Poliste ifadesi alinan 5 kisi savcinin talimati dogrultusunda serbest birakilirken, dün Bafra Adliyesine sevk edilen 2 kisi çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. KOM Sube Müdürlügündeki sorgulari tamamlanan 8 kisi de bu sabah Samsun Emniyet Müdürlügünden Bafra Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren 5 kisi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 3 kisi ise serbest birakildi.
Kaynak: İHA