Germencik Incir Festivali, Coskuyla Basladi

Aydin’in önemli incir üretim merkezlerinden olan Germencik ilçesinde belediye öncülügünde bu yil 19’uncusu gerçeklestirilen Incir Festivali coskulu bir sekilde basladi.

Germencik Incir Festivali, Coskuyla Basladi


Germencik Belediyesi öncülügünde 19’uncusu düzenlenen Geleneksel Tarim, Incir, Kültür ve Sanat Festivali, Belediye Baskani Fuat Öndes’in katilimiyla basladi.

Festival öncesinde basin mensuplari ile bir araya gelen Baskan Öndes, festivalin markalasma adina önemli bir deger olduguna dikkat çekerek ’hayirli olmasini’ diledi.

Festivalde genç yasli herkesin kendisinden bir sey bulacagini ifade eden Baskan Öndes, “Bu sene 19’uncusu düzenlenecek olan Geleneksel Incir Festivali, bugün basliyor. 23 - 25 Eylül tarihleri arasinda toplumumuzun her kesiminin kendine göre bir sey bulacagi, çocuklarimizdan büyüklerimize kadar bir etkinlik düzenliyoruz. Kendimizi dügün sahibi olarak hissediyoruz. Insallah halkimizin eglendigi, keyifli bir vakit geçirdigi bir kültürel faaliyet haline gelecek. Insana ithaf edilmeyen bütün yatirimlar israftir deriz. Bunun yaninda sadece belediyenin görevi yollar, kaldirimlar yapmak, çöpleri toplamak degil, ayni zamanda toplumun huzuru, refahi, konforu ve kültürel sanatsal faaliyetlere katkilar saglamaktir. Göreve geldigimiz 3,5 yil içerisinde de festivalin 2.’sini yapmak bu sene nasip olacak. Bunu da alnimizin akiyla çikacagiz. Bu festivalin hem memleketimizin tanitimina hem bölgemizin ana tarim kaynagi olan incirimizi bir nebze tanitarak, marka degeri katarak bütün dünyaya tanitmaya çalisacagiz. Gençlerimizi çok önemsiyoruz ve gençlerimizle beraber daha güzel isler yapacagimizi düsünüyoruz. Simdiden festivale katilan tüm sanatçilara, günlerden beri hazirlik yapan tüm arkadaslarima çok tesekkür ediyorum” diye konustu.



Aksamlari da birbirinden ünlü sanatçilarin sahne alacagi festivalde vatandaslarin eglenecegini ifade eden Öndes, “Çocuklarimiza yönelik oyun parkurlarimiz, ilçemizin meshur Selatin Pazari’nin ürünlerinin oldugu organik pazarimiz, bunun yaninda incirin tanitimina dair markalar olacak. Bunlar ayni zamanda ev sahipligi yapacak. Yiyecek stantlarimizla beraber 3 gün boyunca aksamlari kiymetli sanatçilarimiz halkimizin eglenmesini saglayacak. Pazar aksami da finalimizi de yapacagiz” dedi.



“Hep birlikte incire sahip çikmaliyiz”

Incirin markalasarak daha iyi bir konuma gelmesi için herkesin üstüne düseni yapmasi gerektigine dikkat çeken Baskan Öndes, “Festivalimiz çerçevesinde En Iyi Incir Yetistiriciligi yarismamiz vardi. Bunun jüri üyeligini Incir Enstitüsü, Ziraat Odalari, Ilçe Tarim gibi isin uzmanlari yapti. Bu baglamda yarismanin sonuçlari da belirlendi. Biz de bu aksam kendilerine ödüllerini takdim edecegiz ama üzülerek söylemek istiyorum ki vatandasimizin buna istirak etmedigini görüyoruz. Bunu önemsemiyor sanki. Daha güzel nasil verim elde ederim, daha akilli nasil islerim gibi halkimizda bir merak olusmadigini fark ettik. Yillardan beri eski, bilindik tarim usulleri ile biraz teslimiyetçi olarak bir politika izliyoruz. Maalesef bizde teslimiyetçilik var. Aslinda çok daha güzel bir yere gelebiliriz. Hepimiz inciri daha iyi bir yere nasil getirebiliriz nasil daha iyi verim alabilirizi düsünmeliyiz. Hep birlikte incire sahip çikmaliyiz” ifadelerini kullandi.

“Umdugumuzdan iyi gidiyor”

Germencik Belediyesi tarafindan kurulan ve Germencik incirinin markalasmasi adina önemli bir girisim olan INYA ile de bilgiler veren Baskan Öndes konusmasini su sözlerle noktaladi;

“INYA, su an ciddi bir marka haline geldi. Kurumsal olarak ragbet görüyoruz, ortaklik bakimindan ciddi mesafeler kat ediyoruz. Bunun yaninda baska belediyelerimiz ile güzel çalismalarimiz var. Kolonyalarimizdan, incirlerimize kadar, onlarin ikramlarina, promosyonlarina ya da erzak paketlerine giren çalismalar yapiliyor. Çesitli fuarlara katildik. Ilçemizin tanitimi ve markalasma adina ciddi yollar kat ettik ve su anda umdugumuzdan da iyi gidiyor. INYA ürünlerimiz Ege Et magazalarinda yerini aldi, güzel gidiyor ama Aydin’in ürününü Aydin’a tanitmaya gerek yok. Birçok belediye ile görüstük ve çalisiyoruz. Türk Hava Yollari (THY) ile iletisime geçtik. Simdi amacimiz uçaklarda sunulan ikramlarin yanina tek atimlik incirleri sunmak. Pandemi sebebiyle plan ve önceliklerimiz degisti ancak hala daha markamiz çok güzel bir yerde ve markamizi daha da büyütecegiz."
Kaynak: İHA