Eyübiye'de Kötü Kokuya Çözüm Çalismalari Sürüyor

Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye ilçesi sinirlarinda bulunan kati atik bertaraf tesisini inceleyerek tesise yeni dahil olacak makinalarin da devreye girmesiyle birlikte kötü kokunun ortadan kalkacagini söyledi.

Eyübiye'de Kötü Kokuya Çözüm Çalismalari Sürüyor
Geri dönüsümde Türkiye’de örnek belediyelerden biri olan Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi Eyyübiye ilçesi sinirlarinda bulunan kati atik bertaraf tesisinin tam kapasite çalismasi ve çevreye verdigi koku rahatsizliginin ortadan kalkmasi için çalismalarini sürdürüyor. Eyyübiye halkinin yasadigi kötü koku dolayisiyla daha fazla magdur olmamalari için girisimlerini sürdüren Beyazgül, Eyyübiye Belediye Baskan Vekili Ilhami Günbegi ve bölge muhtari ile birlikte kati atik bertaraf tesisinde incelemelerde bulunarak yetkililerden çalismalarla ilgili bilgi aldi.

Beyazgül tesisin yeni alinan makinalarla tam kapasite çalisarak atiklarin geri dönüsümünden kaynaklanan metan gazinin saliniminin azaltilmasi ve çevreye kötü koku yayilmasinin önüne geçmek amaciyla yeni makinalarin gelecegini, gelen makinalarin ise pazartesi itibariyle devreye girecegini belirtti.

“Eyyübiye’deki kötü koku yüzde 80 oraninda giderildi”

Beyazgül, “Kati atik tesisi bertaraf tesisini incelemek üzere geldik. Kokunun vatandaslarimizdan da muhtarlarimizdan da aldigimiz bilgi isiginda yüzde 80 oraninda giderildigini anliyoruz. Yüzde 20 oraninda koku oldugu ifade ediliyor. Bu oranin da ortadan kaldirilmasi için çabalarimiz devam ediyor. Eyyübiye halkina buradan tesekkür ediyorum. Uzun süre sikinti çektiler. Bundan daha iyi bir noktaya gelecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA